Германският министър на финансите Волфганг Шойбле подкрепи идеята на председателя

...
Германският министър на финансите Волфганг Шойбле подкрепи идеята на председателя
Коментари Харесай

Волфганг Шойбле подкрепи идеята на Юнкер за евро в цяла Европа

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле поддържа концепцията на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер еврото да бъде въведено като обща валута във всички страни - членки на общността. Той обаче и предизвести, че това може да се случи едвам откакто са изпълнени критериите за участие в еврозоната.

Предложението на Юнкер бе посрещнато с неразбиране и огромна рецензия във финансовите среди, само че получи поддръжка от най-неочаквана посока: немският министър на финансите Волфганг Шойбле и шефът на немския институт за стопанска система Марсел Фрачер обявиха, че застават зад тази концепция.

Фрачер напомни, че балтийските страни са влезнали в еврозоната в разгара на финансовата рецесия, защото даже и в този миг еврото е продължавало да бъде мощна и постоянна валута. "Всички европейски страни печелят от еврото ", съобщи той и прикани в идващите 10 до 15 години то да стане обща валута във всички страни-членки.

Шойбле пък бе по-сдържан, само че също застана зад речта на Юнкер. "Добре е, че той упражнява напън и задава темпото. Но въпреки всичко в еврозоната би трябвало да влизат единствено страните, които са изпълнили всички критерии за банкет “, уточни той. Ако еврото се вкара прекомерно рано, ще се случи това, което стана с Гърция, напомни той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР