Германският канцлер Олаф Шолц подготвя революционна промяна в ЕС. Той

...
Германският канцлер Олаф Шолц подготвя революционна промяна в ЕС. Той
Коментари Харесай

Стряскащи новини от Шолц. Маха важно право в ЕС

Германският канцлер Олаф Шолц приготвя революционна смяна в Европейски Съюз. Той прикани за унищожаване на правото на несъгласие по външнополитически въпроси. По думите му това ще докара до по-силен, геополитически Европейски съюз (ЕС), на фона на войната в Украйна. Шолц отбрани позицията си в публикация, оповестена от неделното издание на вестник " Франкфурт алгемайне ".

Отпадането на ветото би означавало, че България е употребила една от последните благоприятни условия, с цел да накара Северна Македония да се откаже от антибългарската акция.

Шолц съобщи, че през последните години постоянно се чуват основателни апели Европейски Съюз да се трансформира в геополитически състезател. " Благодарение на историческите решения, взети през последните няколко месеца, Европейският съюз направи огромна крачка напред в тази посока ", написа немският министър председател и добави, че е невероятно да се спре дотук. " Целта би трябвало да бъде да обединим редиците си във всички тези области, в които в Европа прекомерно дълго се борим за [единни] решения: да вземем за пример в миграционната политика, в построяването на европейска отбранителна система, в софтуерния суверенитет и демократичната резистентност ", акцентира Шолц, представен от БГНЕС.

Германия, сподели той, ще направи съответни оферти по този въпрос през идващите няколко месеца. " Наясно сме с последствията от решението ни за геополитически Европейски съюз.

" Постоянното разцепление, непрекъснатите различия сред страните членки ни отслабват. Ето за какво най-важният отговор на Европа в този повратен миг е единството. Трябва безусловно да го поддържаме и задълбочаваме ", споделя Шолц и посочи какво, съгласно него, значи това: " Край на егоистичното блокиране на европейските решения от страна на обособени страни членки. Край на националните, изолирани старания, които вредят на Европа като цяло. Просто не можем повече да си позволим национално несъгласие, да вземем за пример във външната политика, в случай че желаеме да продължим да бъдем чувани в един свят на конкуриращи се велики сили ", сподели немският канцлер. " Европейският съюз е по-привлекателен от всеки път, той се отваря за нови членове и в същото време ще бъде реформиран.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР