Германският канцлер Ангела Меркел обяви официално, че започва преговори с

...
Германският канцлер Ангела Меркел обяви официално, че започва преговори с
Коментари Харесай

Меркел даде старт на преговорите за тройна коалиция

Германският канцлер Ангела Меркел разгласи публично, че стартира договаряния с по този начин наречената " Ямайска коалиция” за съставяне на ръководещо болшинство, съобщи ДПА. То беше наречено по този начин поради партийните цветове на трите партии - черно, жълто и зелено, които дават отговор на ямайското знаме. Германският канцлер заяви, че към този момент е разговаряла със свободните демократи и зелените, а по-късно е показала на партията си съдружно предложение за утвърждение, съобщи Нова ТВ.

Канцлерът призна още веднъж, че договарянията ще бъдат сложни, само че задачата е да се образува надеждно държавно управление. Утре тя ще беседва в неделя с баварския сътрудник на партията си - Християнсоциалния съюз, който упорства за годишно ограничаване на броя на мигрантите в отговор на напора от 1 милион души, търсещи леговище през последните две години.

" Ямайската коалиция” остана единственият вид за Меркел, откакто социалдемократите, които бяха сътрудник на ХДС в управлявалата до момента необятна коалиция, оповестиха че ще бъдат съпротива след рекордно ниските си изборни резултати от 20,5 на 100. Според наблюдаващи договарянията за " Ямайската коалиция” ще бъдат доста сложни поради различията на партиите по редица въпроси, в това число ограничението на броя на бежанците.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР