Германският бизнесмен Фридрих Мерц, един от фаворитите за приемник на

...
Германският бизнесмен Фридрих Мерц, един от фаворитите за приемник на
Коментари Харесай

Фридрих Мерц: Печеля около един милион евро годишно

Германският предприемач Фридрих Мерц, един от любимците за правоприемник на Ангела Меркел на председателския пост на Християндемократическия съюз ( ХДС), за първи път разкри, че печели годишно към 1 милион евро (1,14 милиона долара), заяви през днешния ден вестник " Билд ам зонтаг ", представен от Ройтерс и ДПА.

62-годишният Мерц, който е ръководител на съвета на шефовете на немското поделение на американския капиталов фонд БлекРок (BlackRock), работи за американската правна компания Майер Браун (Mayer Brown) и е в съвета на шефовете на няколко компании, показва Българска телеграфна агенция.

Във видео изявление за вестник " Билд " в сряда, Мерц бе запитан от четец дали е милионер. Той удостовери и добави, че принадлежи към " горната междинна класа ". Отговорът му провокира диспути дали човек може да бъде милионер и да бъде от междинната класа.

В неделното издание на " Билд " Мерц пази коментара си, заявявайки, че е почнал кариерата си като стажант с една не изключително висока заплата за семейство с две деца и в този момент печели към един милион евро бруто.

Класата е повече от пари, сподели той.

Научих добродетелите, характеризиращи междинната класа от родителите си, в това число старание, дисциплинираност, благовъзпитание, почитание и знанието да даваш нещо на обществото, в случай че можеш да си го позволиш, добави Мерц.

Според него " висшата класа " е формирана от хора, които са наследили доста пари или компания.

Това не е моят случай, отбелязва той.

Мерц не дава детайлности за приходите си от другите постове, които заема, само че годишните отчети сочат, че той наскоро е спечелил 125 000 евро от БлекРок, 80 000 евро от производителя на тоалетна хартия Вепа (Wepa Industrieholding), 75 000 евро от Банк Ейч Ес Би Си Тринкхаус (Bank HSBC Trinkhaus) и 14 000 евро от летище Кьолн-Бон, оповестява вестникът.

За лидерското място в ХДС с Мерц се конкурират с 56-годишната Анегрет Крамп-Каренбауер и 38-годишния министър на опазването на здравето Йенс Шпан. Според оповестено през днешния ден изследване Мерц има поддръжката на 49 % от поддръжниците на консерваторите по отношение на 32 % за Крамп-Каренбауер и 7 % за Шпан./София Ангелова/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР