Германските власти извършиха днес обиски в домовете на 17 души

...
Германските власти извършиха днес обиски в домовете на 17 души
Коментари Харесай

Германската полиция нахлу в домовете на 17 души, по обвинения за антисемитска реч

Германските управляващи направиха през днешния ден обиски в домовете на 17 души в провинция Бавария, упрекнати в разпространяване на антисемитска тирада на омразата и закани, ориентирани към евреи онлайн, оповестява " Асошиейтед прес ".

Според баварската полиция обвинените са 15 мъже и две дами на възраст сред 18 и 62 години, съобщи немската осведомителна организация ДПА. Полицията е разпитала обвинените и е конфискувала доказателства от домовете им, в това число мобилни телефони и преносими компютри , сподели организацията.

Твърди се, че обвинените са одобрили офанзивите на палестинската и са упрекнати в разпространяване на тирада на омразата против евреите в обществените медии.
 Шолц: Обвинението на Ердоган към Израел във фашизъм е
Шолц: Обвинението на Ердоган към Израел във фашизъм е " неуместно "

Германският канцлер Олаф Шолц би трябвало да се срещне с турския президент в Берлин в петък

Полицейската интервенция се концентрира върху столицата на Бавария Мюнхен , където живеят девет от обвинените. Допълнителни претърсвания бяха осъществени в баварските градове Фюсен и Кауфбойрен, както и в окръзите Пасау, Фюрстенфелдбрук, Берхтесгаденска земя, Кобург, Ашафенбург и Хасберге.

Твърди се, че един от заподозяните е изпратил стикер в чат на учебен клас в WhatsApp, показващ смешник с думите " газ за евреите ". Друг човек, двоен германско-турски жител, е написал в акаунта си, че " еврейските синове " не заслужават нищо повече от това да бъдат " унищожени ", заяви ДПА.

Според " Асошиейтед прес " и Times of Israel различен обвинен, турски жител, е упрекнат в издание на фотография на нацисткия деспот Адолф Хитлер малко след офанзивите през октомври с надпис: " Мога да убия всички евреи, само че оставих някои живи, с цел да ви покажа за какво ги убих ". До него той сложи палестинско знаме, надпис " Свободна Палестина " и емотикони със знак на успеха.
 Организация на обединените нации упрекна Германия, че е заглушила пропалестинските гласове
Организация на обединените нации упрекна Германия, че е заглушила пропалестинските гласове

Поддръжниците на палестинците споделят, че се усещат блокирани да изразят обществено поддръжка или угриженост за хората в Газа

" За страдание антисемитизмът оказва въздействие върху всекидневието на доста евреи в Германия ", сподели пред ДПА Михаел Вайнциерл , комисар на баварската полиция против закононарушенията на омразата, " терористичната офанзива на " Хамас " против Израел също оказва въздействие върху живота им в Германия ".

Вайнциерл настоя, че е значимо да покажем на евреите и израелците, живеещи в страната, " че стоим зад тях тук, в Бавария, че ги пазиме тук и ги пазиме от неприязън ". Миналия месец канцлерът и президентът на Германия изрично осъдиха повишаването на антисемитизма в страната след войната Израел- " Хамас ".

Германия има строги правила против речта на омразата. Акциите по отношение на публикуването на неразрешени знаци като свастики и други нацистки знаци не са необичайност. Забранено е и отричането на Холокоста, в който нацистите и техните поддръжници са умъртвили 6 милиона европейски евреи.
 Бундесбанк: Германия се насочва към следващо
Бундесбанк: Германия се насочва към следващо " оскъдно " тримесечие

Все отново упованията за идната година са по-скоро оптимистични
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР