Германски учени от Института по молекулярна вирусология към Университетския медицински

...
Германски учени от Института по молекулярна вирусология към Университетския медицински
Коментари Харесай

Три напитки убиват ковид за минути

Германски учени от Института по молекулярна вирусология към Университетския медицински център в Улм са изследвали по какъв начин употребяваната храна може да повлияе на разпространяването на COVID-19, а и на грипа.

Вирусите в началото заразяват носната и устната празнина, където се развъждат, предизвикват признаци и могат да се предадат оттова на други хора.

Предотвратяването на първичната зараза или намаляването на концентрацията на вируса в носната и устната празнина може да понижи разпространяването към други, само че също по този начин да облекчи признаците и да се популяризира в белите дробове.

В скорошно изследване учените откриха, че сокът от арония, сокът от нар и зеленият чай имат обилни антивирусни резултати както против вируси, по този начин и против грип и коронарна артериална болест.

Ако примес от сок от арония и вода се употребява за изплакване на гърлото, унищожава 97% от корона вируса в устната празнина единствено за пет минути, съгласно немските учени. Сокът от нар и зеленият чай убиват 80 % от вируса за една минута, написа Zdrave.to.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР