Германски физици съобщиха, че наближава краят на Вселената, каквато я

...
Германски физици съобщиха, че наближава краят на Вселената, каквато я
Коментари Харесай

Внезапно ли ще дойде краят на света

Германски физици оповестиха, че наближава краят на Вселената, каквато я познаваме и че процесът към този момент е почнал. Учените са на мнение, че краят й ще пристигна ненадейно вследствие на голям прелом.

Чрез математически прийом те са пресметна, че са вероятни три сюжета за края на света. Според тях Апокалипсисът е вероятен по три линии - „ огромен колапс “, „ огромно скъсване “ и „ огромно заледяване “, като при нито един от тях не е допустимо човечеството да оцелее.

Разработката е на учените от университета в Мюнхен, Германия. Те са създали компютърно генериран модел на Големия гърмеж или поредност от гърмежи. Учените са на мнение, че в началото злополуката ще се отрази на Земята със замръзването на цялата планета.

Това ще е резултат от загуба на сила и закъснение на микрочастиците. Краят съгласно тях ще е бърз – отваряне на черна дупка в центъра на вселената, което ще докара до мощно изригване на мощната мощ на тъмната сила, която ще раздра пространствено-времевия континуум.

 Метеор

Физиците настояват, че са съумели да обосноват безупречно своите хипотези, само че не са съумели да обяснят първичната причина за настъпването на Апокалипсиса.

Научно потвърдено е, че Вселената продължава да се уголемява. Никой не може да изясни този феномен. В основата на теорията на немските учени е, че откакто Вселената се уголемява, силата на гравитацията ще работи все по-слабо и по-слабо върху отдалечаващите се един от различен обекти.

Точно и това е една от аргументите за възникването на черните дупки. Както се знае, те могат да пораждат във всяка точка от пространство-време.

Аналогично на неуправляемото уголемение може да се случи и същото неуправляемо стесняване – не е казано, че гравитационната константа и други космополитен константи не могат да се трансформират внезапно. Отново теоретично това е допустимо. Някога внезапно е настъпил Големият гърмеж, а какво е било преди него?

В последна сметка учените от университета в Мюнхен успокояват, че щом Вселената съществува към този момент 13. 8 милиарда години, то има възможност тя да просъществува още толкоз и може би два пъти по толкоз.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР