Германската верига за бързооборотни стоки „Лидл“(Lidl)е инвестирала близо 70 млн.

...
Германската верига за бързооборотни стоки „Лидл“(Lidl)е инвестирала близо 70 млн.
Коментари Харесай

Лидл е инвестирала 70 млн. лв. у нас през 2020 г.

Германската верига за бързооборотни артикули „ Лидл “(Lidl)е вложила близо 70 млн. лева в разширение на мрежата си в България и рационализация на съществуващи магазини през 2020 година Разкритите работни места единствено в новите обекти през предходната година са над 100. Това споделя Милена Драгийска-Денчева, основен изпълнителен шеф на „ Лидл България “ в прессъобщение, публикувано от компанията.

В понеделник „ Лидл “ отвори 106-и магазинв столичния квартал „ Люлин 10 “. Това е първият нов обект на комерсиалната верига за годината, като до края на 2021 година компанията възнамерява да разшири мрежата си с най-малко още 5 магазина. Търговският обект е ситуиран на повърхност от 1400 кв.ми има 108 паркоместа.

С построяването на всеки нов магазин компанията непроменяемо следва политиката си на отговорност към локалните общности и способства за подобряването на околната инфраструктура на региона. В непосредственост до новия магазин са възобновени тротоари и бордюри, възобновени са и две детски площадки - в„ Люлин 1 “ и „ Люлин 8 “. Изградена е и още една новадетска площадка, в непосредствена непосредственост до тази за деца със специфични потребности в 9-и микрорайонна „ Люлин “.

„ Лидл “ е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа. Тя е част e от немската група Schwarz и участва в 32 страни. В България веригата стартира активност през 2010 година Днес има 106 магазина в 49 града и над 3000 чиновници. Бизнес моделът на работа на компанията е оптимално съответствие сред качествои налична цена.

През 2019 година „ Лидл “ регистрира рекордни доходи, като мина границата от над 1 милиард лв., достигайки 1.16 милиарда лева от активността си в България. Това беше впечатляващ растеж от близо една четвърт (24%)спрямо година по-рано. По-голям оборот от нея има само другият представител на групата Schwarzу нас – веригата „ Кауфланд “, която регистрира оборот от 1.65 милиарда лева Печалбата на българския клон на „ Лидл “ е още по-впечатляваща – повишаване с 44% за година до 41.2 млн. лева Финансовите резултати за 2020 година към момента не са оповестени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР