Германската страна трябва да плати на Полша 6,2 трилиона злоти

...
Германската страна трябва да плати на Полша 6,2 трилиона злоти
Коментари Харесай

Безумно искане на Варшава поставя Полша и Германия на нож

Германската страна би трябвало да заплати на Полша 6,2 трилиона злоти (1,32 трилиона евро) отплата за разрушенията, породени през Втората международна война, съобщи президентът на ръководещата партия в страната. Това съобщи особено за Българска телеграфна агенция полската организация ПАП.

Ярослав Качински, водач на партията " Право и правдивост ", сподели това на гала по показване на отчет, описващ в детайли загубите на Полша вследствие на немската инвазия.

Докладът ще помогне за популяризирането на казуса на интернационалната сцена, акцентира той.

Преди презентацията, която съответства с 83-ата годишнина от експлоадирането на Втората международна война, участниците уважиха с минута безмълвие жертвите й.



Качински сподели, че въпреки процесът на репарации да е " дълъг и сложен ", въпросът е да се " получат компенсации за всичко, което Германия, немската страна, немската нация направиха в Полша през годините 1939-1945 година "

Той добави, че " десетки страни по света... са получили компенсации от Германия, до момента в който Полша не е ", което той отдаде на неналичието на самодейност.

Качински сподели, че общ принцип, прилаган в интернационалните връзки, съгласно който, в случай че една страна аргументи огромна щета на друга, тя би трябвало да компенсира тази щета. " И няма причина Полша да бъде изключена от действието на този принцип ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР