Германската нация може да се похвали с истински усет към

...
Германската нация може да се похвали с истински усет към
Коментари Харесай

Световно признатите немски вина

Германската нация може да се похвали с същински нюх към алкохолните питиета. Не толкоз прочут обаче е фактът, че в Германия се отглеждат някои сортове бяло грозде, от което се вършат златисти виновност със мощен плодов мирис, привкус на праскова и златни ябълки.

Още през ХІІІ век монасите, които правели вино, забелязали изключителната студоустойчивост на някои сортове бяло грозде, изключително в по-слънчеви дни. Ето за какво през днешния ден ще ви срещнем с три международно приети немски виновност, които напълно незаслужено са подценявани поради по-прочутите си събратя от Франция и Италия.

1. Ризлинг

Тайната на един чудесно изработен Ризлинг е в неповторимата естетика сред захари и киселини, комбинирани – според от произхода му – с изискана филигранна конструкция или мощен мирис. Дори и най-сладките Ризлинги разполагат със постоянна киселинна конструкция, която им придава необикновен капацитет за стареене.

 Вахау

Добрите виновност от Ризлинг в никакъв случай не са прекомерно алкохолни или тежки, в противен случай – те изпъкват с невероятна прохлада. Типичният ризлинг има в първите няколко години от живота си неясно жълт, от време на време клонящ към зелено цвят. С придвижване на възрастта цветът става по-интензивен и отлежалите Ризлинги се показват в наситено, охолно злато.

2. Мюлер-Тургау

Той е въведен още през 1882 година от шведския селекционер Херман Мюлер, който живеел в град Тургау. Този вид бил прочут като още по-устойчив на климатични промени от ризлинг. Той узрява по-късно, в края на септември.

От гроздето Мюлер-Тургау могат да се вършат невероятни висококачествени виновност, само че за жалост сортът вирее най-добре върху почвата, която към този момент е непокътната единствено за Ризлинга. Винопроизводителите, които биха заменили известния немски вид с Мюлер-Тургау, са в действителност доста малко, което прави виното все по-рядко срещано в днешно време.

 Силванер

3. Силванер

Това е вид бяло грозде и на него подхождат към 8% от производството на страната. Предполага се, че този вид е донесен в страната от Трансилвания през ХІХ век и тогава бил доста известен, въпреки и с времето да спада.

Той е скромен към изискванията и узрява рано. Виното, което се прави от него, е с ослепителен, запаметяващ се усет, с пъстър и плодов мирис. Тъй като спада към категорията на по-тежките виновност, Силванер се съчетава извънредно добре с обичайни немски деликатеси.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР