Германската министърка на външните работи Аналена Бербок заяви днес, че

...
Германската министърка на външните работи Аналена Бербок заяви днес, че
Коментари Харесай

Бербок призова за бързо решение дали Германия ще достави танкове на Украйна

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок съобщи през днешния ден, че се надява на бързо решение по въпроса за възможната доставка от страната на желани от Украйна танкове, съобщи Франс прес.

Федералният канцлер, социалдемократът Олаф Шолц, е подложен на критика от Киев, само че и в средите на своята ръководеща коалиция, за своето отвращение да достави бойните машини на фона на украинската контраатака против съветските окупационни сили.

" Подобни доставки, изключително на танкове " Леопард 2 " " явно ще оказват помощ за спасяването на живота на хора ", сподели немската външна министърка от партия " Съюз 90/Зелени ", пред вестник " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", откакто в събота се върна от второто си посещаване в Украйна.

Решението за такива доставки би трябвало да се вземе както от партиите от ръководещата коалиция в Германия, по този начин и на интернационално равнище, акцентира Бербок, съгласно която " решителният стадий, в който се намира сега Украйна, не разрешава това решение да се отсрочва дълго ".

Ръководителката на немската дипломация счита да организира диалози с военната промишленост на страната за опцията да бъдат открити нови индустриални линии за недостигащи муниции, да вземем за пример противовъздушни установки " Гепард ".

Запитан по тематиката, министърът на стопанската система и климата Роберт Хабек, също от " Съюз 90/Зелени ", удостовери през днешния ден, че държавното управление има желание да достави в допълнение въоръжение. " Нови оръжия ще бъдат изпратени в Украйна - оръжия, подобаващи за развоя на войната ", отговори той на срещата на икономическите министри от Г-7 в източната немска провинция Бранденбург.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР