Германската агенция Deutsche Presse Agentur (DPA) излезе с информация, касаеща

...
Германската агенция Deutsche Presse Agentur (DPA) излезе с информация, касаеща
Коментари Харесай

VW избира между България и Турция

Германската организация Deutsche Presse Agentur (DPA) излезе с информация, касаеща избора на страна за градеж на нов цех на Volkswagen. По-конкретно става дума за автомобилна фабрика, в която ще се вършат стандартни модели на Skoda и Seat. Германците са се ориентирали към Източна Европа, като в началото обсъжданите страни бяха Турци, Сърбия, България и Румъния.

Сега, от информацията на DPA излиза наяве, че в битката сме останали ние и турците. Предварително решение ще бъде взето в края на седмицата. Инвестицията ще е в размер на един милиарда евро, като съгласно немската организация България продължава да има по-добрите шансове.

От Volkswagen желаят да пренесат част от производството на коли с ДВГ в Източна Европа и по този метод да освободят мощности в досегашните фабрики за произвеждане на електрически автомобили. Това обаче ще докара до обилни съкращения на служащи в Германия - факт, от който локалните синдикати изобщо не са удовлетворени.

Именно те могат да се окажат спънка за окончателното решение за градеж на цех на VW у нас. Ако въпреки всичко от Volkswagen се спрат на България, то най-вероятното местонахождение на завода ще е край София, на мястото на някогашния комбинат Кремиковци. Първите модели, които вероятно ще се вършат в нас или пък в нов цех в Турция ще са Skoda Karoq и Seat Ateca.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР