Германия все по-често попада във фокуса на словесното подстрекателствоСлед дълго

...
Германия все по-често попада във фокуса на словесното подстрекателствоСлед дълго
Коментари Харесай

Историята с Йозил е лятна приказка за Ердоган

Германия все по-често попада във фокуса на словесното подстрекаване

След дълго безмълвие ръководителят на Германския футболен съюз (ГФС) Райнхард Гриндел излезе пред обществеността и изрично опроверга обвиняванията в расизъм, отправени от футболиста Месут Йозил. За полезностите, които пази ГФС, Гриндел сподели: „ Многообразие, взаимност, антидискриминация и интеграция – това са убеждения и полезности, които са доста значими и за мен самия. От персонален опит знам какъв брой доста може да направи футболът за интеграцията“.

Независимо от това милиони консуматори в интернет считат, че обвиняванията в расизъм, отправени от Йозил към ГФС и към немското общество, са основателни. В дъното стои турската Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Ердоган, твърди немският вестник „ Билд“ и цитира един от мненията в обществените мрежи: „От Адолф Хитлер насам в Германия нещата не са се трансформирали изключително. Просто расизмът беше осъвременен и осъвременен“.

Само през вчерашния ден и единствено в Туитър близо 1,3 милиона консуматори са прочели, споделили и подкрепили частично антигермански послания, следвайки хаштага #WeAreWithOzil (Ние сме с Йозил), написа „Билд“.

„ От вторник насам тече една акция, зад която стои основно турската ръководеща партия ПСР. Тази акция освен употребява, само че и съзнателно нажежава обвиняванията в дискриминация и расизъм, отправени от Йозил“.

Според „ Билд“, акцията е част от борбата на Ердоган за сърцата на към 3-те милиона жители от турски генезис, живеещи в Германия. Ердоган ги счита за „ свои “ турци и не е склонен Германия да е тяхна татковина, написа вестникът и продължава:
„ Федералната работа за отбрана на контитуцията (германското контраразузнаване -бел. ред.) също предизвестява за заплахата от турската агитация на омразата. Според последния отчет на Службата, паралелно с класическите облици на врага, в последно време Германия също все по-често попада във фокуса на словесното подстрекателство“.

По-нататък „ Билд “ цитира Вурал Юнлю, ръководител на Турската общественост в Бавария: „ За Ердоган този спор е манна небесна. Той и неговата партия си подават двойни пасове с Йозил и най-хладнокръвно злоупотребяват с обвиняванията в расизъм. Така турският президент продължава да вбива чеп в така и така много нежните германо-турски връзки, а пътьом предизвиква и популистките течения -както измежду турците, по този начин и измежду германците “.

Вестникът цитира и известния немски политик Александър Граф Ламбсдорф, народен представител от партията на либералите: „ Историята към Йозил е същинска лятна приказка за Ердоган. С нейна помощ той може да отклони вниманието от пагубното икономическо състояние и от новите обвинявания в корупция. С кръвожадните си речи той увлича част от германо-турското население и продължава да разрушава връзките сред Германия и Турция“.

Коментаторът на Дъждовни води Йоша Вебер вижда една напълно съответна причина за сегашната агресивност на ръководещите в Турция. През септември УЕФА ще избира хазаин на Европейското състезание по футбол през 2024 година. Кандидатките са две: Германия и… Турция. В тази връзка Вебер написа: „ С отдръпването на Йозил от немския народен тим Ердоган към този момент прегърна една огромна политическа победа. „ Неговото държание е национално и отечествено“, радва се Ердоган. И несъмнено си мисли: Тежките обвинявания в расизъм, отправени против Гриндел, ГФС и немското общество, може да оказват помощ на турската кандидатура за домакинство на Европейското състезание “.

„ Билд“ напомня онази част от декларацията на Йозил за отдръпване от немския народен тим, в която футболистът се възмущава от един общински политик на име Бернд Холцхауер, който преди време му приписа секс с козички. Вестникът прецизира: „ Социалдемократът Холцхауер, градски консултант в Бебра, в действителност насочи във Facebook груби хули против Йозил и сътрудника му от националния тим Гюндоган, откакто двамата се снимаха с Ердоган “, прецизира „ Билд“ и цитира написаното от Холцхауер, което – преразказано на от малко малко порядъчен език – се свежда до репликата, че немският народен тим за Световното състезание в Русия се състоял от 25-има германци и двама, които практикували секс с козички.
От „ Дойче веле “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР