Германия увеличава разходите си за отбрана по съображения за сигурност

...
Германия увеличава разходите си за отбрана по съображения за сигурност
Коментари Харесай

Военният бюджет на Германия надхвърли 47 милиарда евро

Германия усилва разноските си за защита по съображения за сигурност - това съобщи през днешния ден канцлерът Ангела Меркел в седмичното си радиоизявление, предавано посредством интернет.

" Години наред снабдявахме Бундесвера незадоволително. Затова е добре, че няколко години увеличавахме бюджета за нашата сигурност, за нашите въоръжени сили. Догодина ще създадем това още веднъж. Сигурността идва оттова, че ще може да се купят повече съвременни средства и да се извършват нови задания ", изясни Меркел.

По-рано Германия осведоми НАТО, че тазгодишният й бюджет за защита ще доближи 47,32 милиарда евро, а през идната година ще нарасне на 49,67 милиарда евро.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп нееднократно е подлагал на критика немските управляващи, потвърждавайки, че разноските им за армията не са задоволителни. Той се базира на договореностите, реализирани преди пет години в границите на НАТО, съгласно които всички страни от блока би трябвало да покачат разноските си за защита до 2 на 100 от своя Брутният вътрешен продукт.

През февруари т. година Берлин даде обещание на НАТО до 2024 година да вдигне военните си разноски на 1,5 % от Брутният вътрешен продукт на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР