Германия предлага военна помощ на Израел и обещава да намали

...
Германия предлага военна помощ на Израел и обещава да намали
Коментари Харесай

Германия предлага военна помощ на Израел и обещава да намали подкрепата за Хамас у дома

Германия предлага военна помощ на Израел и дава обещание да понижи поддръжката за войнстващия Хамас група вкъщи след офанзивата й против Израел

От Асошиейтед прес, 12 октомври 2023 година, 4:25 ч.

БЕРЛИН -- Германия предлага военна помощ на Израел и дава обещание да да понижи поддръжката за войнствената група Хамас вкъщи след нападението на групата против Израел. Канцлерът Олаф Шолц акцентира в четвъртък историческата отговорност на Германия за сигурността на Израел.

Министерството на защитата съобщи, че се е съгласило с настояването на Израел да употребява до два от пет Heron TP в борба дронове, които сега са наети от немската войска и към този момент са били в Израел за образование на немски военнослужещи. А министърът на защитата Борис Писториус сподели в Брюксел, че Израел е изискал муниции за военни кораби, искане, което в този момент ще бъде разисквано.

Шолц сподели на немския парламент, че е изискал Израелският министър председател Бенямин Нетаняху да осведоми Германия за всевъзможни потребности, „ да вземем за пример лекуването на ранени “.

„ В този миг има единствено едно място за Германия — мястото от страната на Израел “, сподели той пред депутатите. „ Нашата лична история, нашата отговорност, произлизаща от Холокоста, прави непрекъсната задача за нас да се застъпваме за сигурността на страната Израел. “

Шолц означи, че хиляди хора са показали в поддръжка на Израел през последните дни, само че сподели, че „ имаше и други, срамни фотоси от Германия предишния уикенд. “

On В събота дребна група раздаде сладкиши на улица в Берлин и десетки хора по-късно демонстрираха в чест на нападението на Хамас.

Шолц сподели, че Германия ще издаде публично възбрана на активност от или в поддръжка на Хамас, която към този момент е включена в листата на Европейския съюз като терористична група. Той сподели, че групи като Samidoun, които стояха зад акцията със сладкиши през уикенда, ще бъдат неразрешени.

Шолц сподели, че ще има „ нулева приемливост към антисемитизма “.

Канцлерът също сложи под подозрение неналичието на ясно наказание на офанзивата на Хамас от палестинската власт и палестинския президент Махмуд Абас, като сподели, че „ тяхното безмълвие е срамно “.

Германия спря помощта за развиване на палестинските региони, макар че продължава да дава филантропична помощ.

Шолц също атакува ролята на Иран в района. „ Нямаме осезаеми доказателства, че Иран е оказал съответна и оперативна поддръжка за тази страхлива офанзива на Хамас “, сподели той. „ Но на всички ни е ясно, че без иранската поддръжка през последните години Хамас нямаше да е в положение на тези невиждани офанзиви на израелска територия. “

Няколко немски жители бяха измежду отвлечените при нападението в събота.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР