Германия изпрати мощна фрегата за противовъздушна отбрана в четвъртък, за

...
Германия изпрати мощна фрегата за противовъздушна отбрана в четвъртък, за
Коментари Харесай

Германска фрегата отива в Червено море като част от мисията на ЕС

Германия изпрати мощна фрегата за противовъздушна защита в четвъртък , с цел да се причисли към военноморска задача на Европейския съюз в Червено море, която ще започва в средата на февруари, предава " Ройтерс ".

Много търговски превозвачи отклониха корабите , които управляват огромна част от Йемен и споделят, че работят в символ на, до момента в който Израел и " Хамас " водят война в Газа.

" Свободните морски търговски пътища са в основата на нашата промишленост и на нашата дарба да се пазиме ", сподели началникът на немския флот, вицеадмирал Ян Кристиан Каак, пред кореспонденти в Берлин.

" Сегашната обстановка в Червено море към този момент аргументи усложнения в доставките и принуди някои компании да спрат производството си ", сподели той, добавяйки, че повече от 90% от всички артикули са достигнали до Европа и Германия по море.

Съединените щати и други страни през декември за усмиряване на опасенията, че спирането на една от най-големите търговски артерии в света може да удари международната стопанска система.

Но някои съдружници на Съединени американски щати, по-специално европейски страни, показаха запаси по отношение на проекта, съгласно който Съединени американски щати и Англия по позиции на хусите, и се отхвърлиха от концепцията да бъдат под командването на Вашингтон.
 Датска фрегата се причисли към интервенцията на Съединени американски щати в Червено море
Датска фрегата се причисли към интервенцията на Съединени американски щати в Червено море

Но няма да взе участие в ръководени от Съединени американски щати настъпателни интервенции против хусите

Франция, Гърция и Италия са измежду страните, които ще вземат участие в задачата на Европейски Съюз, наречена Aspides, което значи бранител, в която в началото ще вземат участие три кораба под командването на Европейски Съюз.

Те ще имат мандат да пазят търговски кораби и да пресичат офанзиви, само че няма да вземат участие в удари против хусите на сушата.

Германската фрегата Hesse напусна пристанището си в Северно море Вилхелмсхафен за Червено море, само че присъединяване й в задачата към момента зависи от мандат от Европейски Съюз и утвърждение от националния парламент, което се чака в края на февруари.

Плавателният съд е издигнат за противовъздушна защита , оборудван с радари, които могат да откриват цели на разстояние до 400 км (248 мили) и ракети за събаряне на цели като балистични ракети и дронове на разстояние над 160 км.
 Хусите нападнаха търговски кораби в Червено море
Хусите нападнаха търговски кораби в Червено море

Няма данни за починали и ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР