Германия и НАТО ще защитят всеки сантиметър от територията на

...
Германия и НАТО ще защитят всеки сантиметър от територията на
Коментари Харесай

Силни думи на Шолц! Германия с нова роля

Германия и НАТО ще защитят всеки сантиметър от територията на Алианса против всяка експанзия. Ще спазим тържественото заричане на НАТО, че нападението против един съдружник е нахлуване против целия Алианс. Това съобщи в своя публикация за американското списание " Форин Афеърс " немският канцлер Олаф Шолц, заяви БНР.

В публикацията си за влиятелното издание немският канцлер разказва променената външнополитическа и военна тактика на Германия.
-->
" Бруталното нахлуване на Русия над Украйна през февруари 2022 година сложи началото на една кардинално нова действителност: завръщането на империализма в Европа. Русия употребява едни от най-жестоките военни способи на XX век и предизвиква неописуеми премеждия на Украйна ", написа Шолц.

И още: " Но последствията от съветската война не засягат единствено Украйна. Когато Путин даде заповед за нахлуване, той унищожи европейската и интернационалната архитектура на мира, градена в продължение на десетилетия. Под управлението на Путин Русия подценява най-основните правила на интернационалното право, залегнали в Устава на Организация на обединените нации: отвод от потреблението на мощ като средство на интернационалната политика и обвързване за ценене на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на всички страни. По сходство на имперска мощ Русия в този момент се пробва да промени границите със мощ и още веднъж да раздели света на блокове и сфери на въздействие.

Сега Германия има значимата задача да поеме отговорността като един от главните гаранти на сигурността в Европа. Тя ще влага във въоръжените си сили и ще укрепи европейската оръжейна индустрия, ще усили военното си наличие на източния фланг на НАТО, както и ще образова и оборудва украинските въоръжени сили.

Новата роля на Германия изисква нова стратегическа просвета и това ще бъде регистрирано в Стратегията за национална сигурност, която ще приемем след няколко месеца ", написа канцлерът Олаф Шолц. Едно от първите решения, които немското държавно управление взе след нападението на Русия над Украйна, беше да сътвори специфичен фонд от 100 милиарда евро за по-добро съоръжение на Бундесвера. " Ние даже променихме главния си закон, с цел да може да се сътвори този актив. Това решение бележи най-мащабния поврат в немската политика за сигурност от основаването на Бундесвера през 1955 година ", добавя още Шолц. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР