Германия и Гърция са готови да изпращат повече природен газ

...
Германия и Гърция са готови да изпращат повече природен газ
Коментари Харесай

"Файненшъл таймс": Германия и Гърция са готови да изпращат повече газ за Полша и България



Германия и Гърция са подготвени да изпращат повече природен газ за Полша и България, откакто Русия спря своите доставки за двете страни, оповестява " Файненшъл таймс ", цитирайки пазарни данни.

Поръчките за прекосяване на газ през отклонението от Трансадриатическия газопровод и влизането на българска територия при Сидирокастро-Кулата бяха изменени в четвъртък, като размерите за излизане на газ в посока България са по-големи, в сравнение с тези, които да се насочват на юг към Гърция, съгласно данни, оповестени от Гръцкия оператор на националната газопреносна система, показва финансовото издание.

Понастоящем не тече газ в нито една от двете направления сред двете страни, демонстрират данните, само че сходна активност, известна като " номинации на количества ", демонстрира, че гръцката газова компания DEPA се занимава със суапове (замени), с цел да продава собствен газ на България, уточни пред " Файненшъл таймс " Том Марзек-Мансер, началник на анализите за природния газ в ICIS - компания за стокови разбори.

По същия метод потоците на газ в " Малнов ", основният граничен пункт сред Германия и Полша за газопровода " Ямал - Европа ", се усилиха в четвъртък до 12,7 милиона киловатчаса за час (kWh/h), съгласно данни на ерманския газопреносен оператор Gascade. Преди сряда най-високото равнище този месец беше малко под 9 милиона kWh/h.

В сряда " Газпром " прекъсна доставките на газ за Полша и България, откакто двете страни от Европейски Съюз отхвърлиха настояването на Москва за потребление на новия механизъм за заплащане в рубли, припомня " Файненшъл таймс ".

" Газпром " също по този начин предизвести, че в случай че някоя от двете страни отклони доставки, които минават директно към други европейски страни, тя ще понижи съизмеримо размерите.

Финансово издание също по този начин показва, че София работи за ускорено довеждане докрай на основната междусистемна газова връзка Гърция - България (IGB), която би разрешил на страната да доставя азербайджански газ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР