В края на вчерашния работен ден той е заменил Дирк

...
В края на вчерашния работен ден той е заменил Дирк
Коментари Харесай

Ивайло Иванов е новият генерален директор на Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура

В края на вчерашния работен ден той е заменил Дирк Пергот

Бургазлията е новият общоприет шеф на Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “, научи Флагман.бг от източник в Министерството на превоза. Заповедта му към този момент е подписана от министъра на превоза Георги Гвоздейков.

Белгиецът е освободен от поста в края на вчерашния работен ден.

Оперативното управление на ДППИ му бе поверено през 2023 година, а това стана причина за сериозен скандал в Народно събрание. Обвиненията против Пергот бяха, че е тясно обвързван с депутати от ПП-ДБ. Назначението му бе краткотрайно до провеждането на конкурс, само че подобен по този начин и не се организира.

Ивайло Иванов е най-естественият избор за негов правоприемник. В момента той е ръководител на УС на ДППИ и добре познава работата по всеки един от плановете, както и проблемите в бранша. Той е считан и за любимец на бъдещия конкурс, който ще стартира скоро.

39-годишният бургазлия построи солидна кариера, част е от структурите на Пристанищна инфраструктура от 2012 година, а от 2014 до 2022 година бе шеф на териториалния клон на ДППИ в Бургас.

Малцина знаят, че е създател на някои от най-смелите хрумвания за развиването на пристанищната зона и отварянето към морето.

Любопитен факт е, че до през вчерашния ден огромно въздействие в държавното дружество имаше националният представител Константин Бачийски.

ДППИ е основно дружество и ръководи цялата държавна благосъстоятелност и всички дълготрайни активи на българските пристанища. Извършва редица действия, свързани с построяването и поддържането на пристанищни акватории, кейови стени, вълноломи, удълбочаване. Управлява и трафика по море. Предприятието е бенефициент по европейските стратегии за стотици милиони левове, а годишният му бюджет е към 50 млн.лева. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР