Германия е доставила в Украйна обещаните гаубици, които трябва да

...
Германия е доставила в Украйна обещаните гаубици, които трябва да
Коментари Харесай

Германия достави обещаните гаубици на Украйна

Германия е доставила в Украйна обещаните гаубици, които би трябвало да оказа помощ за прекъсване на съветската експанзия

“Германските гаубици “Панцер “ „ най-сетне са част от арсенала на украинската артилерия “, написа министърът на защитата на Украйна Олексей Резников в Туитър. Той благодари на немския си сътрудник Кристин Ламбрехт за нейните старания и поддръжка за Украйна.

Ламбрехт беше дала обещание доставката на седем гаубици още при започване на май, а Нидерландия трябваше да даде още пет.

Резников оцени доставката като „ образец за интернационално съдействие в поддръжка на Украйна “.

В същото време канцлерът Олаф Шолц и неговото държавно управление неведнъж бяха обект на рецензии, че губят прекалено много време, с цел да изпълнят обещанията си за доставка на тежки оръжия на Украйна.

Германия към момента не е доставила всички обещани оръжия на Украйна, в това число системи за противовъздушна защита и ракетни установки.

Във вторник немското държавното управление разгласява обстоен лист на всички оръжия и военно съоръжение, които към този момент са доставени или следва да бъдат доставени в Украйна.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР