ГЕРБ ще има проектокабинет и ще подходи отговорно при съставянето

...
ГЕРБ ще има проектокабинет и ще подходи отговорно при съставянето
Коментари Харесай

Борисов предложил да не е премиер в нов кабинет

ГЕРБ ще има проектокабинет и ще подходи отговорно при съставянето на държавно управление, когато получи мандат като първа политическа мощ от последните парламентарни избори. Това съобщи министър председателят и водач на партията Бойко Борисов - първо, по време на постоянното държавно съвещания през днешния ден, а по-късно и във Велико Търново, където е на посещаване

" Предложих да не съм министър-председател. Нека да получим мандата, не желая като Радев да деля нацията. След като ни дадат мандата ще създадем своето предложение за министър председател и държавно управление. ", съобщи той пред кореспонденти в Старопрестолния град. " Не ме е боязън от служебно държавно управление. Страх ме е единствено от Господ ", сподели още той. Посещението му във Велико Търново е във връзка с отпуснатите от държавното управление 2 000 000 лева за главен ремонт и реорганизация на Старата митрополия, която е с огромна историческа стойност за града. 

" Българският гласоподавател изрично сложи ГЕРБ преди всичко и по тази причина ние отговорно ще подходим при нашето предлагането за сформиране на държавно управление. ", разяснява по-рано министър председателят по време на правителственото съвещание.

По думите му, тези, които задават въпроса дали ни е боязън от служебно държавно управление, самите те се опасяват от демокрацията. Борисов напомни, че главната задача на един длъжностен кабинет е да организира почтени избори. " Изборите, които се организираха у нас бяха транспарантни и добре проведени. Това е мнението на интернационалните наблюдаващи от ОССЕ. Страховете, които се опитваха да наложат нашите съперници, че ние ще опорочим вота или ще създадем нещо нелегално и неприемливо, още веднъж останаха една огромна неистина ", сподели министър председателят. 

" Продължаваме нататък, дано всички да подходят отговорно. По Конституцията има ред и метод, по които се работи. Когато получим мандата като първа политическа мощ, най-отговорно ще се отнесем към него. Нашите гласоподаватели това желаят. Оттам нататък, откакто преценяват другите партии дали ще ни поддържат или не, има парламентарен метод за деяние ", безапелационен е министър председателят Борисов. 

Министър-председателят посочи обстановката с COVID-19 и в други европейски страни и подсети, че има страни, които са в локдаун към този момент месеци наред. Той подчертава върху европейската взаимност, поддръжката на Европейската комисия и на другите европейски страни, с помощта на които България ще получи общо 2,7 милиона дози ваксини от Pfizer в най-кратки периоди.

" За страдание, дали е комерсиална война или не, има кой да каже, само че една по една имунизациите биват опорочавани. Хората се плашат. Сега същото се приказва за имунизацията на Johnson & Johnson ", уточни още министър председателят Борисов. Според него това може ненапълно да попречи на имунизационния проект в страната, само че в същото време все още хората могат да бъдат спокойни и има налични РНК-ваксини.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР