ГЕРБ-СДС постави ултиматум на ПП-ДБ да им представят състав на

...
ГЕРБ-СДС постави ултиматум на ПП-ДБ да им представят състав на
Коментари Харесай

Асен Василев министър? Говори депутат от ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС сложи ултиматум на ПП-ДБ да им показват състав на държавно управление, в случай че желаят първият мандат да бъде отхвърлен и да получат поддръжка за втория.

-->
" Преди да се мине към персоналните решения, би трябвало да се посочи какви политики ще следва сходен кабинет. Вчера бях на над 7 часа съвещания на ПГ в един или различен формат, не съм чул нито едно име. Говореше се каква да е формулата, времевият небосвод. Първо би трябвало да решим какво ще вършим и след това кой ще го прави ", разяснява депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев.

Народният представител беше безапелационен, че не е обсъждано името на Асен Василев за финансов министър.

" В моята сфера е най-лесно да се откри специалист, който да е равноотдалечен от партиите. По-важното е фигурата на премиера да е равноотдалечена. Мандат се връчва на претендент за премиер и той има една седмица за персонален състав и конструкция, които да предложи да бъдат гласувани ", уточни Ганев.

По думите му Борисов е задължен да опитва и аварийните разновидности, за които е загатнал за опит за сформиране на държавно управление. Финансистът посочи, че с цел да бъде признат Бюджет 2023, не е наложително да има постоянно държавно управление и финансов министър.

Депутатът каза пред Bulgaria ON AIR, че с ГЕРБ-СДС са на една позиция, че бюджетният недостиг би трябвало да бъде в границите на 3% и това не е невероятно да се случи на процедура.

" Дори и да се отива към нови избори, за нас не е спънка да се гласоподава рационален бюджет. 6,1% недостиг е недопустимо, изцяло допустимо е да бъде вкаран в границите на 3%. Трябва да стане с избрана композиция от по-високи доходи и по-ниски разноски ", предложи Ганев.

Той даде образец, че 2,88 милиарда лева, които страната ни би трябвало да получи по Плана за възобновяване, са планувани като разноски, само че не и като доходи, което трансформира сметките. Очакванията му са бъдат показани план по план финансовите разноски, които набъбват от 5,5 на 10,1 милиарда лева. 

" Със сигурност покрай 1 милиарда лева ще дойдат в бюджета, когато страната си прибере дивидентите от личните си предприятия ", уверен е депутатът.

Сценарият без приемането на бюджет до лятото той разказа по този начин: Пари ще има, само че няма да има право да се харчат. Това важи и за увеличение на пенсиите от 1 юли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР