ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност, като подаде

...
ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност, като подаде
Коментари Харесай

ГЕРБ иска оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на НС

ГЕРБ приканва Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност, като подаде оставка от поста зам.-председател на Народното събрание. Това разгласи депутатът Тома Биков в декларация от името на парламентарната група. Според ГЕРБ, точно Жаблянов е създателят на скандалната фраза, съгласно която Народният съд е „необходимо и неизбежно правосъдие“.

„От изказвания на представители на ПГ на Българска социалистическа партия, през вчерашния ден стана ясно, че заместник-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е създателят на скандалната фраза, поместена в публична позиция на социалистическата партия, съгласно която така наречен Народен съд е належащо и неизбежно правораздаване. Приветстваме решението на управлението на Българска социалистическа партия да отдръпна тази оскърбителна за целия български народ теза от формалния си документ. В същото време припомняме, че господин Жаблянов не за пръв път разяснява по безсрамен метод събития, които са нанесли тежки рани върху огромна част от българското общество. Само преди две седмици, господин Жаблянов се опита да осуети отдаването на респект с едноминутно безмълвие към жертвите на тоталитарния режим.

За ПГ на ГЕРБ държанието на господин Жаблянов е недопустимо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание. ПГ на ГЕРБ приканва господин Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои дейности, като подаде оставка от поста, който заема. Ако желаната оставка не бъде подадена, още на следващия ден в 9.00 часа сутринта, народните представители от ГЕРБ ще стартираме събиране на подписи за публично искане на оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента“, се споделя в декларацията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР