Георги Костадинов, който миналата неделя се размина на крачка с

...
Георги Костадинов, който миналата неделя се размина на крачка с
Коментари Харесай

Талантливият Георги от „Гласът на България” свали 25 кила, но иска да отслабне с още 30

Георги Костадинов, който предходната неделя се размина на крачка с успеха в шоуто „ Гласът на България ” на Би Ти Ви и се класира на второ място, е избавил живота на 7-годишно дете. Това се случва малко след кастингите на мрачно за предаването. Болното момче се задушава, когато таксиметровият водач е извикан, с цел да го откара в „ Пирогов ”. Той обаче преценя, че не разполага с задоволително време, с цел да дойде, преди да е станало прекомерно късно. На своя глава избира друга болница, нарушава всички правила за придвижване по пътищата, само че съумява да закара детето в незабавен център в точния момент, с цел да му спасят живота.

Гласовитият реализатор от Добрич до през днешния ден се просълзява, когато се връща все още, в който работата го среща с болното момче и неговото семейство. По случайност това става в Деня на детето, 1 юни. Малко преди този момент са били записите на кастингите на мрачно, когато с въздействащия си глас и присъщ тембър Георги Костадинов съумява да накара всичките 4-ма треньори в „ Гласът на България ” да го изискат в тимовете си. Той избира групата на Иван Лечев.

След записите на първия стадий на шоуто още веднъж се качва в таксито си, а няколко дни по-късно е извикан на адрес в софийския квартал „ Надежда ”. Към автомобила му се доближава момче на забележима възраст към 14-15 години, което носи 7-годишното си болно братче. Малкото дете е настанено на задната седалка, до него сяда майката, която е мощно обезпокоена, а начело – по-голямото момче. Семейството е чакало кола за спешна помощ прекомерно дълго, само че тя по този начин и не е пристигнала. Затова вика такси. Майка упорства да пътуват към „ Пирогов ”. Шофьорът обаче вижда, че детето е посиняло – мъчно му е да диша. Георги не разполага с задоволително време, с цел да стигне до „ Пирогов ” преди да е станало прекомерно късно. В летния следобяд трафикът е прекомерно претрупан, тапите – прекалено много, а дистанцията – огромно. На своя глава взема решение да тръгне към по близката болница ИСУЛ.

„ И газ! На аварийки, на фарове, на алено... само че съумях да ги закарам за 5-6 минути до болничното заведение. Те плачат, крещят, аз би трябвало да овладея обстановката. Шляпнах по крайници огромното момче и му споделих: „ Трябва да си мъж, да успокоиш майка си! ”, спомня си Георги в изявление, което дава за Би Ти Ви.

Няколко часа след тази преживелица му звъни диспечерката от компанията за таксиметрови транспорти, в която работи. Пита дали да даде телефона му на жена, която доста упорства да приказва с него. Оказва се, че това е майката на болното дете. „ Целувам ти ръцете, че ми избави детето! ”, споделя му тя. И двамата се разплакват. Малко след тази преживелица стартират огромните триумфи на Георги в „ Гласът на България ”, които го трансформират в любим на феновете и го водят до финалите на шоуто. Таксиметровият водач се класира на второ място – само националната певица Петя Панева получи по-висок зрителски избор от него. Този триумф обаче не идва инцидентно. Той е плод на дълъг труд и усилена подготовка, траяла с години.

Макар да си изкарва хляба зад кормилото на таксито, Георги е музикант по обучение. Той е приключил музикална паралелка в родния си град Добрич, а по-късно – Консерваторията в София. От дребен свири на пиано и ударни принадлежности. В осми клас се насочва към пеенето. Когато е в 12-и клас, към този момент е толкоз добър на сцената, че печели интернационален конкурс, в който вземат участие 350 реализатори от целия свят. Младият мъж потегля за София, където го одобряват в Консерваторията. Там се среща с дамата на живота си – колежката му Елена Кокорска, която също взе участие в „ Гласът ” тази година, само че отпадна преди финалите. „ Тя пристигна в шоуто единствено с цел да ме поддържа, да бъдем дружно ”, разяснява Георги.

Скоро откакто приключва висшето си обучение, той отпътува за чужбина с група, с която пее по кораби. „ Там се става под час, разпяваш се, закусваш и си на сцената. Всеки ден ти би трябвало въодушевление. Всеки ден оставах без глас, тъй като не се пестях за хората. Най-важно беше човек да не се пести ”, спомня си младият мъж. С този режим той прекарва 4 години. Но обичаната жена му липсва. Затова взима сложното решение да се откаже от музикалната си кариера зад граница и да се прибере в България, въпреки че тук не намира метод да се устоя с пеене. Налага се да търси друга работа. Бил е и банков чиновник, и пощальон, а в този момент – таксиметров водач. Но постоянно е знаел, че ще пристигна ден, в който ще се върне на сцената.

Този ден идва с кастингите на мрачно в „ Гласът на България ”. Шоуто дава на Георги освен сцена, само че и предпочитание да промени живота си към по-добро. Когато се явява пред журито, той е доста напълнял поради работата си, в която няма съвсем никакво придвижване. Решава да отслабне. Започва да се движи повече, изключва от менюто си бялата захар и хляба, натъртва на плодовете и зеленчуците . И резултатите не закъсняват. До този миг младият мъж е свалил 25 кг от непотребното си тегло и се надява да отслабне най-малко с още 30. Преди концертите онлайн в „ Гласът ” той стопира да работи, с цел да понижи оптимално риска от заразяване. Иска да е сигурен, че когато излезе на сцената, ще може да покаже цялостния потенциал на гласа си. На финала Георги печели повече зрителски гласове от своя съперник Борис Христов, с който в началото е в един тим – на Лечев. Виртуозният китарист изправя двамата артисти един против различен във вокален дуел. Трябва да избере единствено един от тях, който да продължи в тима му. Това е Борис. Но Георги не отпада от надпреварата. Галена го открадва в тима си, в който е и бъдещата победителка Петя. Така и двамата реализатори, класирани на най-високите места в шоуто тази година, са от тима на фолк звездата, писа Уикенд.

Въпреки триумфа в шоуто Георги към момента работи в таксито си. След случката със спасяването на болното момче той има особено обръщение към хората: „ Уважавайте всички хора и всички специалности! Един елементарен човек може да направи за вас невероятни неща! ”. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР