Генератори, муниции, бункери, та дори цели самотни острови - мнозина

...
Генератори, муниции, бункери, та дори цели самотни острови - мнозина
Коментари Харесай

САЩ: милиардери се готвят за края на света


Генератори, боеприпаси, бункери, та даже цели самотни острови - мнозина в Америка се приготвят за края на света. Твърди се, че 50% от интернет-милиардерите към този момент са си закупили бункер или най-малко имот на безлюден остров.

Немалко хора по целия свят са уверени, че човечеството е на прага на апокалипсиса. Особено публикувани са сюжетите на ужаса, описващи залеза на западната цивилизация, написа немският „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " (ФАЦ) и с значително подигравка споделя за най-новата наклонност измежду някои свръхбогати представители на техническия прогрес в Съединени американски щати - да си купуват бункери.

Застраховка " Апокалипсис "

Райд Хофман, съосновател на социалната платформа LinkedIn, допуска, че 50% от интернет-милиардерите към този момент са си закупили „ застраховка апокалипсис ” под формата на бункер или безлюден остров, където да потърсят избавление при положение, че настъпи краят на цивилизацията.

The preppers - както в Съединени американски щати назовават хората, които приготвят оцеляването си при възможен апокалипсис, към този момент са толкоз доста, че образуват цяло публично течение. Стийв Хъфман да вземем за пример, ръководител и съосновател на дискусионната платформа Reddit, признава пред списание „ Ню Йоркър ”, че се е запасил с няколко мотоциклета, с огнестрелни оръжия и с амоняк - бил открил, че тези неща могат да му оказват помощ да оцелее за известно време при положение на злополука.
Редакцията предлага
В тази връзка ФАЦ написа, че сходни сюжети за самостоятелно избавяне са нещо всекидневно за Америка - особено измежду милиардерите. Свръхбогатите обичат да се барикадират в затворени общества, предпазени от бронирани стъкла, бодлива тел и високи зидове. Доброволното им отшелничество се дължи не на боязън от физическо принуждение, а на опасенията им от така наречен систематични опасности. Цитираният към този момент Хъфман да вземем за пример декларира, че се опасява не толкоз от пандемии или мръсни бомби, колкото от „ краткотраен срив на държавното управление и въобще на структурите ".

„ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ” дава и други образци - Антонио Гарсия Мартинес, някогашен продуктов управител във Фейсбук, през предходната година си закупил два хектара земя на остров в Тихия океан, където конфигурирал спешни генератори за ток и соларни кафези. Освен това складирал значително боеприпаси.

Страхът от цялостен колапс

Във всички тези случаи става дума за хора, подгонени от латентния боязън, че възможна кибер-война може да докара до колапс на цялата система - т.е. на всички инфраструктури, от които зависи оцеляването на обществото. Мнозина се притесняват и от друго: че някой опит по основаването на изкуствен интелект може да приключи съдбовно, в следствие от което изобретената от човека машина да се обърне против основателя си.

Германското издание напомня в тази връзка, че катастрофичният сюжет, при който някакъв супер-интелект унищожава човечеството, е бил популяризиран от философа Ник Бостром. Показателно е, че инженерите на Гугъл към този момент се пробват да основат някакво копче за изключване на излезли отвън надзор изкуствени интелекти. А това демонстрира, че обстановката в действителност е сериозна, разяснява вестникът, само че прибавя: „ И въпреки всичко е прекомерно смущаващо, че таман жреците на техническото развиване, които обичат да въртят колелото на цивилизацията, се трансформират в страхливи еснафи, които се оглеждат за бункери. Бягство от действителността ли е това - или състоятелен боязън от бъдещето? Последното би било много учудващо в случай, че таман Силициевата котловина се самоопределя като люлка на бъдещето ", заключава ФАЦ.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР