Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви в четвъртък, че

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви в четвъртък, че
Коментари Харесай

Гутериш: Човечеството не беше подготвено за пандемията, не показва и солидарност

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи в четвъртък, че човечеството е било импровизирано за COVID-19 и не е посочило задоволително примирение, единение и взаимност пед общата опасност.

Гутериш събра 31 шефове на институции на виртуална среща, където даде обзор на положението на света, както и за рисковете, подбудени от актуалната рецесия.

" Това, което през днешния ден е ясно, е крехкостта на човечеството и планетата. С целия теоретичен прогрес към момента не знаем по какъв начин да се оправим с вируса, толкоз сме неподготвени. Ясно е, че няма задоволително примирение, единение и взаимност в света ", сподели той.

Членовете на борда Дейвид Малпас, президент на групата на Световната банка, и Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд, предизвестиха за негативни световни стопански последици на COVID-19, измежду които висок риск от увеличение на бедността и неравенството.

Той повтори апела за мораториум на дълга за разрастващите се страни и акцентира смисъла на човешкия фокус по време на възобновяване. " Трябва да отворим стопанската система по метод, по който хората да се повдигнат оттатък бедността. ", изиска Малпас.

Георгиева отрази и някои благоприятни условия като цифровия свят след рецесията и фокусиране върху климатичната резистентност с ниски въглеродни излъчвания.

Участниците се причислиха към апела на генералния секретар на Организация на обединените нации за смели дейности в региона на климата, които да бъдат включени във всички аспекти на икономическото възобновяване, като пакетите за възобновяване дават " зелени " работни места и подтикват резистентен напредък.

Освен това, шефовете утвърдиха и пътната карта за иновация на данните и статистиката на Организация на обединените нации. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР