Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за глобални правила,

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за глобални правила,
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН призова за глобални правила за социалните медии

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за световни правила, с които да се контролира активността на мощни обществени медии като Туитър и Facebook, съобщи Асошиейтед прес.

В отговор на въпрос в четвъртък Гутериш съобщи, че счита, че не би трябвало да има компания, която да има властта да реши дали да вземем за пример профилът на тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да бъде закрит. Генералният секретар сподели, че по-скоро би трябвало да бъде основан " механизъм, в който съществува регулаторна рамка с правила, които разрешават това да бъде направено в сходство със закона ".

" Не мисля, че ние можем да живеем в свят, в който прекалено много власт е дадена на стеснен брой компании ", акцентира Гутериш на конференция.

По-рано през този месец Туитър приключи 12-годишното наличие на Тръмп и закри профила му, като по този метод прекъсна директна линия на връзка с неговите 89 милиона почитатели. Facebook и Инстаграм блокираха Тръмп.

Туитър съобщи, че изявленията на Тръмп могат да предизвикат принуждение след протеста на негови последователи в Капитолия във Вашингтон на 6 януари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР