Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш помоли поотделно руския президент

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш помоли поотделно руския президент
Коментари Харесай

Гутериш иска да се срещне с Путин и Зеленски поотделно

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш помоли поотделно съветския президент Владимир Путин и украинския президент Владимир Зеленски да го одобряват, с цел да обсъдят стъпките за реализиране на мир след нахлуването на Москва в съседката, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик сподели, че във вторник следобяд са връчени обособени писма до непрекъснатите задачи на Русия и Украйна с молба Путин да одобри Гутериш в Москва, а Зеленски да го одобри в Киев.

„ Генералният секретар сподели, че в този миг на огромна заплаха и последици, той би желал да се обсъдят незабавни стъпки за реализиране на мир в Украйна и бъдещето на многостранния метод, учреден на Хартата на Организацията на обединените народи и интернационалното право “, сподели Дюжарик в декларация.

Гутериш прикани във вторник за четиридневна православна Великденска филантропична пауза в сраженията в Украйна, с цел да се даде опция за безвредно прекосяване на цивилни да изоставен зоните на спор и доставката на филантропична помощ в тежко наранени региони.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР