Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш назначи бившия кмет на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш назначи бившия кмет на
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг става пратеник на ООН за климата

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш назначи някогашния кмет на Ню Йорк и предприемач милиардер Майкъл Блумбърг за специфичен делегат на Организация на обединените нации за климата, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Гутериш похвали Блумбърг, който е някогашен покровител за чиста сила, за работата му в битката против климатичните промени, изключително откакто президентът Доналд Тръмп реши да изтегли Съединените щати от Парижкото съглашение за климата предходната година. " Много малко неща зависят през днешния ден по отношение на климатичните промени от централното държавно управление. Решаваща е реакцията на обществото. Решаващи са дейностите на фирмите и ръководството на градовете ", сподели Гутериш.

Блумбърг съобщи пред публицисти в Организация на обединените нации, че се надява президентът Тръмп да се вслуша в съветниците си, да се вгледа в данните за климатичните промени и да промени мнението си. " Той може да стане популярен водач, в случай че промени мнението си за световното стопляне и продължи присъединяване на Съединени американски щати в Парижкото съглашение, сподели някогашният кмет на Ню Йорк.

Блумбърг ще работи за използване на тактиката на Организация на обединените нации за климата и за осъществяване на задачите на Парижкото съглашение и ще оказва помощ на Гутериш в подготовката на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата през 2019 година, показва ДПА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР