Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристига в България за

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристига в България за
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг пристига в България за срещата на НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг идва в България за присъединяване в Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в София.

Столтенберг ще бъде признат на четири очи от служебния министър председател Димитър Главчев в Министерския съвет, по-късно ще се организира и разширена среща с присъединяване на служебния министър на защитата Атанас Запрянов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Президентът Румен Радев се намира отвън България, на посещаване в Швейцария, тъй че няма да бъде измежду домакините на Столтенберг.

Визитата на генералния секретар на НАТО се случва на фона на полемиките по какъв начин западните страни да структурират помощта си за Украйна против съветската военна инвазия.

Преди седмици Столтенберг стартира вид за нов пакет за дълготрайна поддръжка за Киев в размер на 100 милиарда евро за интервал от 5 години.

Целта беше Европа да поеме корав ангажимент за финансиране преди идните избори в Съединени американски щати.

Politico оповестява, че предлагането към момента не се приема еднопосочно от съдружниците, които упорстват за " по-голяма изясненост ".

В края на седмицата НАТО ще организира среща на външните министри в Прага, когато се чака да бъдат разисквани концепциите на Столтенберг, а през юли ще има среща на водачите във Вашингтон.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР