Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че умишлена атака

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че умишлена атака
Коментари Харесай

НАТО няма да остави без отговор саботажа на Северен поток

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че умишлена офанзива против инфраструктурата на съдружниците ще бъде посрещната с съдбоносен отговор, съобщава " Ройтерс ".

Изявлението му идва по-късно, което той нарече саботаж на газопроводите " Северен поток ".

Цялата налична информация демонстрира, че това е резултат от умишлени, безразсъдни и безотговорни актове на бойкот, се показва в позиция на НАТО.

" Ние, като съдружници, сме се заели да се подготвим, да възпираме и да се пазиме против насилственото потребление на енергетиката и на други хибридни тактики от държавни и недържавни участници. Всяка умишлена офанзива против сериозната инфраструктура на съдружниците ще бъде посрещната с единен и съдбоносен отговор, " се акцентира още в текста.

Европейският съюз също към този момент обеща  " постоянен и единен отговор "  на " саботажа ".

Според блока пробойните в двата подводни газопровода сред Русия и Германия " не са съвпадане "  и има признаци, че са били " тенденциозен акт ".

От своя страна, Москва съобщи, че версията за саботаж не може да бъде изключена, докато не бъде проведено допълнително следствие.

Кремъл обаче дефинира като  " глупави " и " предвидими " изказванията, че Русия по някакъв метод стои зад възможна офанзива против газопроводите " Северен поток ".

Днес съветското посолство в Съединени американски щати заяви, че военни кораби на Съединените щати са били регистрирани в региона, където бяха развалени тръбопроводите на " Северен поток ".

Последваха и контраобвинения от страна на Запада. Представители на западните разузнавания настояват, че съветски военни кораби и подводници са били видяни в региона, където газопроводът " Северен поток " бе развален тази седмица.

На собствен ред ръководителят на Международната енергийна организация (МАЕ) Фатих Бирол означи, че е  " доста явно " кой стои зад хипотетичния саботаж срещу " Северен поток ", без обаче да даде повече детайлности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР