Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, може да удължи мандата

...
Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, може да удължи мандата
Коментари Харесай

Столтенберг може да остане начело на НАТО още година

Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, може да удължи мандата си отпред на Алианса с една година, поради войната в Украйна, оповестяват в. " Дагенс нерингслив " и норвежката телевизия Ти Ви 2, съобщи " Ройтерс ". Двете медии се базират на неназовани източници.

Вторият мандат на Столтенберг изтича на 1 октомври и той трябваше да поеме поста на шеф на норвежката централна банка в края на годината.

Запитан през вчерашния ден дали би останал отпред на НАТО, Столтенберг сподели, че сходно решение би трябвало да се вземе от страните членки на Алианса.

Солтенберг, който е икономист по обучение и който е някогашен водач на норвежката Работническа партия, беше министър председател на Норвегия от 2000 до 2001 година и от 2005 година до 2013 година, преди да бъде определен отпред на НАТО идната година. Той е бил и министър на финансите и на енергетиката в Норвегия.

Миналия месец норвежкото държавно управление назначи заместник-управителя на централната банка, Ида Волден Бахе, отпред на институцията краткотрайно за девет месеца, до момента в който изтече мандатът на Столтенберг в НАТО и той има опция да поеме управлението на банката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР