Генералният мениджър на Сакраменто Кингс Монте МакНеър похвали българския баскетболен

...
Генералният мениджър на Сакраменто Кингс Монте МакНеър похвали българския баскетболен
Коментари Харесай

Нови похвали за Везенков

Генералният управител на Сакраменто Кингс Монте МакНеър похвали българския баскетболен национал Александър Везенков, въпреки да не разкри детайлности за проектите на клуба за бъдещето на играча.

Именно Сакраменто държи правата на Везенков за Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА), а МакНеър призна, че управлението на тима следи изявите на българина. Техни представители даже пътуваха до Гърция на два пъти този сезон, написа eurohoops.net.

„ В момента се радваме на изявите му и на тима му. Те вършат отличен сезон. Олимпиакос е приказен клуб. Успяхме да го опознаем малко и ще седнем дружно да приказваме, ще обсъдим проектите ни за предсезонната подготовка и по-късно това лято ще вземем решение “, разяснява Монте МакНеър, който бе определен за номер 1 на поста си през годината.

В контракта на Александър Везенков с гръцкия Олимпиакос има освобождаваща уговорка за НБА.

Междувременно героят на гръцкия отбор при успеха над Фенербахче в третия мач от четвъртфиналните плейофи на Евролигата – Костас Слукас, който вкара решителна тройка в последните секунди за крайното 72:71, съобщи, че не се опасява да поема отговорност, а и също похвали Везенков.

„ Мисля, че за времето, което имах, направих най-хубавото, на което съм кадърен. Чувствам се добре през последния месец и мисля, че това се вижда. Искам да оказвам помощ на тима “, съобщи Слукас.

„ Тактиката в плейофите е изцяло друга. Фенербахче разполага с един от най-хубавите треньори в Евролигата. Сега ни чака още един изцяло друг мач. Няма да заведа тима до Финалната четворка самичък. По-рано в мача Саша Везенков също означи сложна пукотевица. Той работи всеки ден и заслужава да бъде тук. Надявам се, че ще се класираме за Финалната четворка и той ще бъде безапелационният най-полезен състезател “, добави още гръцкият баскетболист във връзка българския си съотборник Александър Везенков.

Тимът на Олимпиакос води с 2:1 победи против Фенербахче в серията, в която се играе до три триумфа от пет вероятни мача. Четвъртият дуел ще се организира в петък, 5 май в Истанбул.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР