Генералният директор на Световната здравна организация предупреждава, че все още

...
Генералният директор на Световната здравна организация предупреждава, че все още
Коментари Харесай

СЗО: Твърде рано е да се обяви победа и премахване на COVID мерките

Генералният шеф на Световната здравна организация предизвестява, че към момента не е време за оповестяване на победа над ковид и унищожаване на ограниченията.

„ Твърде рано е да се предаваме или да разгласяваме победа в която и да е страна “, сподели Тедрос Адан Гебрехесус на конференция, изразявайки угриженост по отношение на възходящия брой на жертвите в огромна част от света.

Неговият апел за нерешителност идва в миг, когато някои страни обмислят да се върнат към живота си преди пандемията.

Дания реши да предприеме такава стъпка във вторник, 1 февруари, макар рекордния брой случаи на зараза, като реши, че може да го направи с помощта на високото покритие с имунизации и по-ниския риск от Омикрон варианта.

Директорът на Програмата за незабавни здравни грижи на СЗО Майкъл Райън сподели, че се притеснява, че някои страни под политически напън се пробват да подражават на държавни управления, които към този момент смекчават ограниченията, игнорирайки здравето и имунизациите на своята страна.

И Мария Ван Керхове, управител по пандемията на СЗО, предизвестява, че ограниченията не би трябвало да се облекчават прекомерно бързо.

„ Призоваваме за нерешителност, тъй като доста страни към момента не са достигнали пика на вълната от зараза с Omicron. Много страни имат ниски равнища на имунизиране “, сподели тя.

И колкото по-голямо е разпространяването на болестта, толкоз по-голям е броят на смъртните случаи, напомни тя.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР