Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ
Коментари Харесай

CDC спира да публикува предупреждения за пътуване във връзка с COVID-19

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) в Съединени американски щати оповестиха, че преустановяват с публикуването на обособените си предизвестията за пътешестване за всяка една страна по света, в които прецизираха степента на риска във връзка със обстановката с COVID-19 там, съобщи Ройтерс.

През април центровете преустановиха да издават рекомендацията: “Не пътувайте ” поради обстановката с ковид за към 90 интернационалните дестинации и оповестиха, че ще запазят най-висшата степен на предизвестие – четвърта степен, за специфични условия.

В понеделник CDC сподели, че все по-малко страни тестват популацията си или оповестяват за случаи на коронавирусна болест и заради тази причина центровете не могат да създадат точна оценка за степента на риска, обвързван с COVID-19 за множеството дестинации, за които пътуването на американците е лимитирано.

Поради тази причина организацията реши да прекрати издаването на предизвестията, в които се съдържаше и оценка на риска.

В бъдеще CDC ще разгласява предизвестие за дадена страна единствено в случай че обстановката се промени, като да вземем за пример съществуването на пораждащи безпокойствие разновидности на ковид.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР