Това ще е последната вълна на COVID, след което той

...
Това ще е последната вълна на COVID, след което той
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Идва последната COVID вълна

Това ще е последната вълна на Коронавирус, след което той “ще се кротне и ще се подреди до птичия и свинския грип ”.

Ще го има, само че няма да съставлява особена заплаха следващата година.

Това предвижда математикът от БАН проф. Николай Витанов.

„ Но в този момент се пазете, с цел да остане вълната полегата. Виждате, преполовихме октомври, няма особени проблеми, няма и наложени ограничения, няма и да има, в случай че не се появят проблеми ”, написа той.

Витанов декларира, че есенно-зимната вълна на COVID-19 вече идва и заболеваемостта върви нагоре.
„ Очакваното покачване идва.
Но хомеостазисът държи към момента. Докога ще държи? Докато стигнем заболеваемост 150 на 100 000.  Прогнозата беше – до изборите и 10-на дни след тях. То десетина дни от изборите са тия дни докъм края на седмицата ”, написа математикът.

“Поведението на един пласт от популацията бе употребявано, с цел да бъде вкарана обществената система в режим на полегата вълна. Това при добра организация ще ни осигури стабилно прекосяване през есенно-зимната Ковид вълна ”, предвижда още Витанов.

И прецизира: „ Въпросът беше това повишаване на заболеваемостта да е постепенно, вълната да е полегата и здравната система да не се претрупа. Както виждате проект „ Полегата вълна “ работи.
Дръжте по този начин.
Просто се пазете и внимавайте. Спокойно, ще минем през есенно-зимната вълна и се надявам по-късно към този момент да не се занимавам с такива сметки. 3 години – стига толкоз.

От всички, които започнахме, единствено дпц. Кунчев ще остане, само че това му е работата ”, добавя той.

Според прогнозите на професора смъртността на пациенти с COVID-19 през първата половина на октомври  ще е ниска, само че се чака да се появят дни с двуцифрено число умряли през октомври.

“Внимавайте въпреки всичко и се пазете. Къси клечки ще има. Това увещание не се отнася за Ганьо. Той е вечен ”, написа Витанов.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР