Здравните власти на Швеция обявиха, че вече не препоръчват ваксинация

...
Здравните власти на Швеция обявиха, че вече не препоръчват ваксинация
Коментари Харесай

Швеция ще спре ваксинациите на тийнейджъри срещу COVID-19

Здравните управляващи на Швеция оповестиха, че към този момент не предлагат имунизация против COVID-19 за здрави младежи на възраст от 12 до 17 години заради „ доста дребния риск “ от развиване на тежки форми на заболяването на тази възраст.

Мярката влиза в действие от 31 октомври, прецизират в известие на РЗИ.

„ Решението значи, че от 1 ноември рекомендацията – и затова предлагането за имунизация – ще се ползва единствено за малолетни във високорискови групи за COVID-19 “, се споделя в него.

В началото на септември Обединеното кралство от своя страна анулира рекомендацията си за имунизиране на деца под 11 години без здравословни проблеми.

„ Като цяло откриваме, че нуждата от лекуване, обвързвано с COVID-19, е била ниска при деца и младежи по време на пандемията и че също е намаляла след появяването на разновидността Omicron “, акцентира шведската здравна работа.

За тези над 18 години шведската рекомендация е за три дози ваксина.

В скандинавската страна четвъртата доза се предлага за над 65 години.

Швеция, която приложи тактика, която като цяло беше по-малко строга от други страни в Европа против COVID-19, означи леко нарастване на смъртните случаи през лятото, само че в този момент намаляваТ.

След като беше над междинното равнище при започване на пандемията, в този момент скандинавската страна записва по-малко смъртни случаи на 100 000 поданици от междинното за Европа.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР