Задължително носене на маски с висока защита в самолети и

...
Задължително носене на маски с висока защита в самолети и
Коментари Харесай

Опасения за нова вълна: Германия връща маските на закрито

Задължително носене на маски с висока отбрана в самолети и влакове, в лечебни заведения и старешки домове вкарва немското държавно управление правителство в сряда преди предстояща нова вълна на пандемията от COVID-19 тази есен, заяви осведомителната организация ДПА в сряда.

В самолетите и във влаковете на дълги дистанции ще се изискват вид FFP2, а в учебни заведения, лечебни заведения и обществени домеве – медицински.

Носенето на защитни маски ще бъде предписано от началото на образователната година за децата на възраст сред 6 и 14 години, както и на учебния личен състав.

В лечебните заведения и старческите домове, с изключение на маски ще се изисква и показване на негативен тест за COVID-19.

Правителството даде опция на провинциите да вкарват и спомагателни ограничавания от 1 октомври до 7 април, според от броя на инфектираните.

Засилените ограничавания на районно равнище плануват наложителни маски в публичния превоз и на други закрити места, като е планувано изключение за приносителите на негативен тест за COVID-19. Хората с отрицателен резултат ще могат да посещават заведения за хранене, концерти, спортни прояви и други културни и развлекателни събития. Пълната имунизация и преболедуването също ще са фактор за облекчение на условията.

Правила се базират на концепцията, препоръчана от здравния министър Карл Лаутербах и от министъра на правораздаването Марко Бушман при започване на август.

“С този набор от принадлежности можем да се оправим с предстоящата нова вълна на ковид през есента ”, сподели Лаутербах.

Той изясни, че задачата е да се избегнат високи равнища на смъртни случаи, доста изгубени работни дни и здравословни последствия от дълъг COVID-19.

Решението би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание преди да влезе в действие.

Антиковидните ограничения в Германия бяха мощно разхлабени напролет. Тогава бяха облекчени условието за носенето на маски в магазините и рестриктивните мерки за достъп до публични прояви.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР