Генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски е подписал договора

...
Генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски е подписал договора
Коментари Харесай

Ремонтът на участъка Елин Пелин-Вакарел ще глътне половин милиард лева

Генералният шеф на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски е подписал контракта за рационализация на железопътен сектор Елин Пелин-Вакарел, оповестиха от държавната компания. Отсечката е ЛОТ 1 от план "Модернизация на жп сектор Елин Пелин-Костенец ".

Участъкът сред Елин Пелин и Вакарел е най-тежкият и сложен за осъществяване от цялото трасе сред София и Пловдив. Неговата дължина е почти 20 км и в обсега му попада най-големият жп тунел в България, с дължина 6.8 км, който ще бъде издигнат по тунелен прийом и ще бъде изцяло съчетаем с условията за оперативна съгласуемост. Подобно оборудване не е строено у нас от 50-те години на XX век, когато в интервала 1949-1951 година е издигнат тунел "Козница ", свързващ Стара планина и Същинска Средна гора.

В рамките на обекта ще бъдат построени нова гара Елин Пелин, спирка Побит Камък, Разделен пост Вакарел и връзката му с гара Вакарел. В обсега на плана са включени нова контактната мрежа и нови системи и уреди на външно електро-захранване и външно осветяване на гаровите региони. Ще бъдат построени и два броя двутръбни тунела с приблизителна обща дължина 1.5 км, пътен надлез и пътен подлез, осем моста и естакади, 11 водостоци, шумозащитни уреди с приблизителна дължина 700 м, отводнителни уреди, нови системи за сигнализация и телекомуникация в гарите и междугарията и създаване на нови системи за видео наблюдаване и пътнически осведомителни системи.

Стойността на контракта за строителство е 498 800 012 лв. без Данък добавена стойност, а негов реализатор е ДЗЗД "Джен-Дуй жп Елин Пелин ", включващо компаниите: "Дженгиз Иншаат Санайи Ве Тиджарет Аноним Ширкети " АД, "Дуйгу Мюхендислик Иншаат Туризм Дъш Тиджаред Ве Санайи Лимитед Ширкети " ООД. Срокът за осъществяване е 72 месеца.

Строителството на жп сектор Елин Пелин-Костенец, част от план "Модернизация на жп линия София-Пловдив " се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд, посредством Оперативна стратегия "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 година ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР