Генералният директор на дирекция Действия по климата в Европейската комисия

...
Генералният директор на дирекция Действия по климата в Европейската комисия
Коментари Харесай

Мауро Петричоне: Хората трябва да бъдат слушани за климата

Генералният шеф на дирекция " Действия по климата " в Европейската комисия Мауро Петричоне разиска с жители проблемите, свързани с климатичните промени у нас и в Европа. Според него, с цел да има действителна преценка на обстановката, би трябвало да се чува на първо място мнението на хората. Като положителни образци за справяне с климата той уточни Германия и Италия.


93 % от европейците считат, че климатичните промени са сериозен проблем, а над 70 на 100 от тях виждат в ограниченията опция за стопански напредък и нововъведения. А " Чиста планета за всички " ще има тогава, когато всеки постави старания за това. Прекалената консумация на електрическа енергия е най-голямата опасност за климата съгласно Мауро Петричоне,защото огромна част от тази сила идва от потреблението на твърди горива като суровина.
Мауро Петричоне, общоприет шеф на Групово дело " Действия по климата " в Европейска комисия: Много е значимо доста да понижим потреблението на електрическа енергия, на половина до 2050-та година и би трябвало да се уверим, че силата, която използваме идва от екологични източници. Затова е належащо да влагаме в нови технологии и да доведем тези технологии на пазара.
Неправителственият бранш и жителите са безапелационни - Европейският съюз би трябвало по-внимателно да следи къде отиват тези вложения и да има санкции при открити нарушавания.

Данита Царичинова, екологично съдружие " За земята ": Стъпките, които прави Европейски Съюз и всички рекомендации към България, които се стига и до наказателни процедури са в доста вярна посока, само че казусът е, че се отваря една доста огромна дупка, когато стане въпрос за това какво ще направи България.
По-рано през днешния ден Мауро Петричоне взе участие в полемика в Народното събрание. Заедно с депутати от няколко комисии той разиска дълготрайната тактика на Европейския съюз за неутрална, просперираща, съвременна и конкурентноспособна стопанска система във връзка с климата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР