Генералният директор на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин отправи косвена заплаха към

...
Генералният директор на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин отправи косвена заплаха към
Коментари Харесай

ОПАСНОСТ: Шефът на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин заплаши България с ядрена ракета

Генералният шеф на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин насочи косвена опасност към българите с нуклеарна ракета „Сармат“. „С какво е добра „Сармат“ ли? Тя няма да желае позволение за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите нашата обща история черногорци. Както и от шведите“, написа той в „Туитър“.

Изявлението му идва, откакто стана ясно, че България е една от страните, попречили на визитата на съветския външен министър Сергей Лавров в Сърбия. Визитата на дипломата беше анулирана поради отхвърли на България, Република Северна Македония и Черна гора да отворят въздушното си пространство за самолета му. Той трябваше да се срещне в Белград с президента Александър Вучич, външния министър Никола Селакович, ръководителя на Народното събрание Ивица Дачич и сръбския патриарх Порфирий.

Ядрената ракета „Сармат“ е нова добавка към нуклеарния боеприпас на Русия. Сармат е разработвана от години „ Новият комплекс има най-високите тактически и механически характерности и може да преодолее всички съвременни средства за противоракетна защита. Той няма аналог в света и няма да има за дълго време “, съобщи Путин. „ Това в действителност неповторимо оръжие ще ускори бойния капацитет на въоръжените ни сили, като надеждно подсигурява сигурността на Русия от външни закани и даде храна за размисъл на хората, които в разгара на трескава нападателна изразителност пробват да заплашват страната ни “, добави той.

Сармат е нова тежка междуконтинентална балистична ракета, която се чака Русия да употребява с 10 или повече бойни глави върху всяка ракета, заяви Американската конгресна работа за разбори.

Вот чем хорош "Сармат "? Он у трусливых болгар, злопамятных румын и предавших нашу общую историю черногорцев согласие на пролёт спрашивать не будет. Равно по какъв начин и у прочих шведов.

— РОГОЗИН (@Rogozin)
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР