Генералния секретар на германския Християнсоциален съюз (ХСС) Андреас Шойер остро

...
Генералния секретар на германския Християнсоциален съюз (ХСС) Андреас Шойер остро
Коментари Харесай

Германски политик: Герхард Шрьодер е руски войник

Генералния секретар на немския Християнсоциален съюз (ХСС) Андреас Шойер остро разкритикува издигането на кандидатурата на някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер за член на съвета на шефовете на съветската петролна компания „ Роснефт”, съобщи ТАСС.

" Бившият канцлер Шрьодер се трансформира в съветски боец ", разяснява Шойер в изявление, оповестено през днешния ден от в. " Билд ам зонтаг ". Според политика от ХСС „ работата на Шрьодер в „ Роснефт” намирисва, тук частните стопански ползи се смесват с политиката”.

Социалдемократът Шрьодер, който бе отпред на федералното държавно управление от 1998 до 2005 година, е подложен на остри рецензии в родината си, откогато на 11 август съветското държавно управление го предложи за член на борда на „ Роснефт”. Другите претенденти са някогашният ковчежник на американския петролен колос „ ЕксънМобил” Доналд Хъмфрис, ръководещият шеф на „ Северен поток” и Олег Вюгин, професор от съветското Висше учебно заведение за стопанска система.

През 2016 година Шрьодер оглави борда на шефовете на компанията „ Норд стрийм 2”, оператор на плана за газопровод " Северен поток-2 ". Преди това политикът ръководеше консорциума за построяването на първия стадий от газопровода за доставка на газ от Русия в Германия, заобикаляйки директните страни по дъното на Балтийско море.

Основен акционер на „ Роснефт” е държавното сдружение „ Роснефтегаз” с дял от 50 на 100 плюс една акция. Вторият максимален акционер е „ Бритиш петролиъм” с 19,75 на 100. Още 19,5 на 100 от акциите са благосъстоятелност на консорциум сред рудодобивната компания „ Гленкор” и Катарския капиталов фонд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР