Gemcorp заедно с IP3 заедно подписаха с българското правителство общо

...
Gemcorp заедно с IP3 заедно подписаха с българското правителство общо
Коментари Харесай

Премиерът: Нямам никакво доверие на Гешев и управлението на прокуратурата

" Gemcorp дружно с IP3 дружно подписаха с българското държавно управление общо писмо за желание. С други думи няма безусловно нищо съответно като действителен контракт, а просто те споделиха: „ Ние имаме средства, които бихме желали да влагаме в посока енергетика. Това, което се случи от този момент е, че ние прочетохме деликатно публикациите и от „ Бърд “, и от „ Файненшъл таймс “. Въпреки че се бяхме уверили, че до този миг те нямат съветски вложители, очевидно са имали преди 3 години ", това съобщи Министър-председателят Кирил Петков, пред bTV, по въпроса със подписания от страната меморандум с капиталовия фонд Gemcorp за инвестиция у нас, надхвърляща 1 милиарда

" Този факт ще ни накара в този момент да създадем една доста деликатна инспекция. Аз съм разпоредил на ДАНС да ми дадат цялостен отчет. Както знаете, по никакъв метод съветски капитали в този миг изключително, в случай че не са с чист генезис, по никакъв метод не биха влезнали в българската стопанска система. Благодаря и на проверяващите публицисти, това е един добър метод да се повдигне тази тематика и ние ще създадем всички вероятни инспекции. В този миг те ни увериха, че нямат съветски капитали, само че ние ще бъдем безусловно сигурни, откакто приключи инспекцията на ДАНС ", акцентира министър председателят.

" Първо желая да благодаря на ДАНС, че могат да се оправят със личните си проблеми и да предизвикват този вид инспекция. И второто, за което бях известен, е, че хората, които са били свързани с този скандал – става дума още веднъж за съветски ползи, които обаче са работили в една доста характерна посока и това е Западните Балкани да нямат европейско бъдеще и нашите връзки – сред република Северна Македония и България, да не са толкоз другарски, колкото едни положителни съседи биха желали да бъдат. Така че от тази позиция за мен е доста значимо да се знае, че очевидно имаме съветска интервенция в България характерно за Западните Балкани и Северна Македония ", сподели Петков във връзка шпионския скандал в ДАНС.

" Аз ще отида в прокуратурата. Тук се надявам, апропо, че когато приказваме за прокуратурата, скоро ще почнем да разделяме разнообразни хора в прокуратурата. Аз безусловно нямам никакво доверие на господин Гешев и ръководството на прокуратурата, само че прикрито се надявам, че ще има прокурори, които ще застанат на страната на народа. Аз ще отида в първия миг, когато бъда свикан, още нямам призовка. В момента, щом имам тази призовка, ще отида и ще дам всички сведения, които те желаят да научат от мен ", съобщи той във връзка идния му разпит, за който се приказва напоследък.

" Една хубава цел – Планът за възобновяване ще бъде подписан. Тя още в последната ни среща: „ механически всичко сме приключили по проекта “. Сега ще пристигна да направи формалното сключване на проекта. Нищо няма да се трансформира по него към този момент. Българите могат да са спокойни, че усвояванията на средствата ще стартира незабавно по-късно. И другото, с което съм доста горделив, е, че нашите централи, които са на въглища, не трябваше да бъдат затворени поради този проект, тъй като имаше такова авансово изискване. И газовата самостоятелност, която щеше да се усили, в случай че предходната версия на проекта беше употребена, в този момент се заменя с нови технологии, както всички знаем, към този момент свързани с огромни акумулатори, които ще ги свържем с цялата електропреносна система. И това е революционна смяна, а се оказва сериозна в миг, когато газовите доставки са под опасност ", съобщи министър председателят Кирил Петков във връзка идното визити на Урсула фон дер Лайен у нас.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР