ГДБОП обвиниха прокуратурата в инсцениране на напрежение“ и бавене на

...
ГДБОП обвиниха прокуратурата в инсцениране на напрежение“ и бавене на
Коментари Харесай

Полицията плаши прокурори със затвор

ГДБОП упрекнаха прокуратурата в „ инсцениране на напрежение “ и бавене на следствие
„ Демонстрирайте експедитивност и за значими за обществото следствия “, оповестиха Министерство на вътрешните работи на ексклузивен брифинг в отговор на желанието на прокуратурата да сезира европейски институции за оказан напън.

Днес от държавното обвиняване описаха за необичайно стичане на разпита на задържания по съмнение за откраднати 60 млн. лева през кухи компании от Автомагистрала „ Хемус “. Според наблюдаващите прокурори всички е завършило с крясъци и обиди от шефа на ГДБОП.

„ По никакъв мотив и по никакъв метод не съм оказвал напън върху прокуратурата да прави каквото и да било и не съм употребявал обидни думи против тях. Водените диалози в мое наличие бяха откакто юристът и обвиненият си бяха тръгнали “, отбрани се началникът на ГДБОП Калин Стоянов.

„ Два пъти вършим опит обвиненият да бъде разпитан и два пъти не съумяваме “, обявиха Министерство на вътрешните работи, които непосредствено заплашиха прокурори със затвор.

„ Обмисляме дали няма съображение за формиране на кореспонденция в полицията по член 288 (от НК), където ясно се споделя, че орган на властта, който осуети гонене, се санкционира със затвор “, заканиха се подопечните на Бойко Рашков.

„ За да си вършим работата ставаме и персонални водачи на прокурорите, тъй като някои не знаят къде се намира ГДБОП. Идеята на следствието е да стигне до най-високите равнища на престъпност “, съобщи от своя страна началникът на бранша за следствие на стопански закононарушения в ГДБОП Александър Анастасов.

„ Вие направете сметка кой осуетява следствието и дали по този метод не се инсценира напрежение сред институциите. В момента се разпитват двама чиновници на ГДБОП “, обявиха на брифинга.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР