Газпром започва проектирането на газопровод до Китай от руския Далечен

...
Газпром започва проектирането на газопровод до Китай от руския Далечен
Коментари Харесай

Алексей Милер: Газпром започва проектиране на газопровод до Китай

" Газпром " стартира проектирането на газопровод до Китай от съветския Далечен изток, заяви Алексей Милер, основен изпълнителен шеф на съветския газов колос, по време на конферентен диалог, представен от Интерфакс.

" Резултатите (на " Газпром " ) през първото полугодие са доста, доста положителни ". Финансовите резултати ни дават свободата да приказваме за това, че посредством тези обезпечени парични потоци сме обезпечили реализацията на нашите стратегически капиталови планове ", сподели още Милер.

Според него проектите на компанията в Далечния изток на страната са ориентирани към разширение на газовите доставки за китайския пазар. " Знаем, че китайският пазар е най-динамичният пазар в света и през идващите 20 години, съгласно прогнозите, растежът на потреблението на газ в Китай ще бъде възлиза на 40 на 100 от световния растеж на ползване. Затова подписахме още един контракт за доставки на газ за Китай ", по този начин нареченият маршрут " Далечният изток ".

Също по този начин " Газпром " възнамерява план за директен газопровод през Монголия - " Съюз Изток ", който ще бъде продължение на планувания нов газопровод " Силата на Сибир-2 ", напомни Милер. " Газпром " е на път да стартира да свързва европейската си тръбопроводна мрежа с източната част на Русия.

Руският газов колос и Китайската национална петролна корпорация подписаха контракт на 3 февруари за доставка на 10 милиарда кубични метра газ годишно в продължение на 25 години. За доставките в Китай е належащо да се построи малко, 25-километрово отклонение от тръбопровода " Сахалин-Хабаровск-Владивосток ", който минава по продължение на китайската граница. Той ще се състои от магистрален газопроводен клон, газоизмервателна станция и пречиствателна станция за природен газ, както и вероятно спомагателни уреди за преправка на синьо гориво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР