Гъвкавостта при наемането на нови площи, условията по договорите и

...
Гъвкавостта при наемането на нови площи, условията по договорите и
Коментари Харесай

Работодателите обръщат все по-голямо внимание на своя офис и условията в него

Гъвкавостта при наемането на нови площи, изискванията по договорите и опцията за разширения значително дефинират решенията на наемателите при избора на офиси през тази година. Динамичният софтуерен и финансов бранш, консолидацията на бизнеси и навлизането на нови пазари постановат по-бързата адаптивност на компаниите и местата, които населяват. Това постанова наемодателите да следват техния темп, с цел да могат да отговорят на смяната в търсенето. Това означават специалистите на сдружението за вложения в бизнес здания Lion’s Head Investments.

Наличието на повече от една постройка в портфолиото на Lion’s Head Investments разрешава да се търсят разнообразни решения по отношение на потребностите на наемателите. "При потребност от разширение и при положение, че не разполагаме със свободни площи в същата постройка, можем да предложим такива в друга, част от портфолиото ни, както и комбинирани решения. По този метод реагираме бързо на настъпилата смяна, като предоставяме опция за избор на наемателя ", отбелязва Георги Попчев, пропърти управител в Lion’s Head Investments. Такава опция ще има все по-ключово значение и за двете страни при привличане на нови наематели за дълготраен интервал .

Инвестиционната компанията има и ръководи пет здания с близо 235 000 кв. м първокласни офис площи в София и Букурещ - "Полиграфия Офис Център ", "Мегапарк " и "Орегон парк ".

Увеличава се делът на компании, които стартират в споделени офиси и гъвкави пространства в интервала си на първичен напредък. В тази връзка сходни площи стават все по-необходими и на огромните бизнес комплекси, с цел да отговорят на това търсене. По думите на Георги Попчев коуъркинг пространствата могат също да обезпечат нови наематели за огромните офис здания - това са компании, които са минали през първичния си интервал на нахлуване в България или пускане на нов бизнес. Освен това споделените офиси могат да дадат краткотрайно решение в случаите, когато наемателите имат незабавна потребност от нова повърхност, до момента в който реализиран съглашение със своя хазяин за дълготраен офис.

По-високата цена за едно работно място в коуъркинг пространствата е фактор, който придобива главно значение за фирмите след прекосяване на първичната им фаза на развиване на бизнеса и ги стимулира да преминат към дълготрайно наемане на офис. Когато настъпи този миг, е значимо определената бизнес постройка и условия да дават отговор на проекта им за развиване. А този избор към този момент не се характеризира единствено с краткотрайно потребление на пространство, само че и със основаването на качествена работна среда за чиновниците.

За да се оправят с провокациите, и на пазара на труда, и по едно и също време с това да поддържат висока успеваемост на чиновниците си, работодателите обръщат все по-голямо внимание на своя офис и изискванията в него. Факт е, че фирмите се стремят да подтикват работещите да прекарват повече време там, като обособяват разнообразни зони за работа в неофициална конюнктура, зони за отмора и за превозване на свободното време.

С слагането на индивида в центъра на дълготрайния проект за развиване на наемателите, виждаме по какъв начин се трансформира посоката на търсенето на офис площи. "Отвъд главните условия за основна локация и добър превоз, към този момент е налице и взор към детайлите - животът в постройката, типа и функционалността на общите елементи, спомагателните услуги и изискванията за здравословен метод на живот ", добавя Георги Попчев.

Времето за обмисляне на огромните наематели на пазара също се трансформира в посока на това решения за удължение на наемния период да се взимат доста по-рано преди крайната дата. Това дава опция, и на наемател, и на хазяин да възнамеряват дълготрайно и да влагат повече в по-добра офис среда.

Зелените политики и стратегии за енергийна успеваемост, присъщи до момента за огромните корпорации, имат все по-голямо значение за всички жители. "При равни други условия наемател би предпочел постройка, която употребява ресурсите дейно и природосъобразно пред такава, която има ниска успеваемост. Това е въпрос, както на по-ниски разноски, по този начин и на по-добра среда ", безапелационен е Георги Попчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР