Гастроентеролог-хепатолог и кандидат на медицинските науки Сергей Вялов разказа как

...
Гастроентеролог-хепатолог и кандидат на медицинските науки Сергей Вялов разказа как
Коментари Харесай

Има ли безобидни лекарства и защо увреждат черния дроб

Гастроентеролог-хепатолог и претендент на медицинските науки Сергей Вялов описа по какъв начин COVID-19 и обичайна медицина предизвикат заболяване на черния дроб. 

„ Повечето невирусни хепатити са резултат от потреблението на разнообразни средства за пречистване на тялото “, обяснява лекарят.

Тези средства включват билкови чайове, препарати от китайската или индийската обичайната медицина и средства за „ пречистване “ на черния дроб. Те могат да съдържат субстанции, които повреждат клетките му. Невирусен хепатит може да се развие и при хора, които са се възстановили от COVID-19. По предписание за лекуване се употребяват мощни медикаменти, които могат да повлияят неподходящо на черния дроб.

В този случай пациентът развива хепатит, провокиран от медикаменти. Понякога следствията от ковид са идентични с първите признаци на хепатит: нараснала отмалялост, липса на сила и неприятна търпимост към алкохола. За да се изключи увреждане на черния дроб, е належащо да се направи биохимичен кръвен тест. Ако заболяването се удостовери, тогава няма да е доста мъчно да се излекува.

/Zdrave.to/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР