Гърция затяга мерките за пътуване с ферибот и посещение на

...
Гърция затяга мерките за пътуване с ферибот и посещение на
Коментари Харесай

Гърция с нови мерки от 15 юли |

Гърция стяга ограниченията за пътешестване с ферибот и посещаване на заведенията. От 15 юли кафенетата и заведенията за хранене ще могат да се посещават единствено против настоящ и негативен тест за Коронавирус или имунизационен документ, заяви Българска национална телевизия.

Ще има заведения, които ще одобряват единствено имунизирани с две дози клиенти и смесени - където могат да седнат клиенти с негативни проби и такива със документи. От понеделник влизат и новите условия за пътешестване с фериботи и междуградски автобусни линии.

Мярката провокира бурни реакции измежду гърците. От понеделник в Гърция влизат и новите условия за пътувания с фериботи, съгласно които възрастните и децата над 12 години могат да пътуват единствено против документ за имунизация, негативен PCR тест или бърз антигенен тест.

От средата на месеца за неимунизираните против COVID-19 визитата в кафенета и заведения за хранене ще излиза прекомерно " солено ". Според наредбата на здравните управляващи от 15 юли в страната ще има заведения единствено за ваксинирани против ковид и смесени, в които клиентите без ваксина ще влизат против негативен PCR тест или антигенен тест.

Тестовете, които се вършат в домашни условия няма да се признават. Мярката ще се ползва също за фитнеси и спортни събития.

Гърците реагираха остро. Освен паричните разноски, голямо терзание е по какъв начин ще бъдат предпазени персоналните данни.

Собствениците на заведенията се притесняват, че мярката ще докара до нови банкрути на заведения за хранене и кафенета.

От понеделник стартира да работи още една мярка против неимунизираните. При пътешестване до островите, само от децата под 12 години няма да се изисква документ за имунизация, негативен PCR или бърз тест.

Над 60 % от гърците над 60 години към този момент са ваксинирани против COVID-19. Целта на държавното управление в този момент са младите. Интересът им за имунизация, обаче, продължава да е слаб, даже и след оферти от управляващите бонус от 150 евро, в случай че си сложат ваксина.

" С тази сума те могат да покриват разноските по пътувания, за хотели, да заплащат за културни събития, концерти, кина, театри, музеи ", съобщи министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис.

Според проектите на държавното управление в Атина до края на август 80 % от гръцкото население би трябвало да бъде напълно имунизирано. Сега процентът е на половина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР