Гърция започва процедура по закупуването на американски изтребители пето поколение

...
Гърция започва процедура по закупуването на американски изтребители пето поколение
Коментари Харесай

Гърция започва процедура по закупуването на американски изтребители пето поколение F-35

Гърция стартира процедура по закупуването на американски изтребители пето потомство F-35, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на електронното издание на атинския всекидневник Protothema.

Американска делегация към този момент е имала среща в Атина с министъра на защитата на Гърция Никос Панайотопулос, на която е участвал и посланикът на Съединени американски щати в гръцката столица Джордж Джеймс Цунис. 

На срещата Панайотопулос е декларирал, че като продължение на визитата на премиера на Гърция Кириакос Мицотакис в Съединени американски щати Атина неотложно ще стартира процедура по придобиване на летателните апарати, които покриват условията на военната авиация. 

Според информация на изданието са били разисквани техническите параметри на изтребителите и периодите, в които могат да бъдат предадени. 

Това е третият следващ път в границите на последните шест месеца, в който специалисти от Пентагона посещават Гърция.

Бюджетът на програмата по доставка на F-35 надвишава три милиарда евро, а изтребители за потребностите на гръцката войска биха могли да бъдат създадени в интервала 2026 – 2031 г.       
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР