Гърция започва процедура по закупуването на американски изтребители пето поколение

...
Гърция започва процедура по закупуването на американски изтребители пето поколение
Коментари Харесай

Гърция иска да купи от САЩ изтребители Ф-35

Гърция стартира процедура по закупуването на американски изтребители пето потомство Ф-35, оповестява електронното издание на гръцкия вестник " Прото тематика ", представен от Българска телеграфна агенция.

Американска делегация към този момент е имала среща в Атина с министъра на защитата на Гърция Никос Панайотопулос, на която е участвал и посланикът на Съединени американски щати в гръцката столица Джордж Джеймс Цунис.

На срещата Панайотопулос е декларирал, че като продължение на визитата на премиера на Гърция Кириакос Мицотакис в Съединени американски щати Атина неотложно ще стартира процедура по придобиване на летателните апарати, които покриват условията на военната авиация.

Според информация на " Прото тематика " са били разисквани техническите параметри на изтребителите и периодите, в които могат да бъдат предадени.

Това е третият следващ път в границите на последните шест месеца, когато специалисти от американското министерство на защитата посещават Гърция.

Бюджетът на програмата по доставка на Ф-35 надвишава три милиарда евро, а изтребители за потребностите на гръцката войска биха могли да бъдат създадени в интервала 2026 – 2031 г.       

По обявата работи: Георги Николов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР